Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

"Πως έγιναν οι κρίσεις των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης το 2012"

Γράφει ο Γιώργος Ξενέλης
Πρόεδρος ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ
Στον καιρό των Μνημονίων, των εντολών ΕΕ – ΔΝΤ και της τρικομματικής αντιλαϊκής συγκυβέρνησης οι διαδικασίες κρίσεις Περιφερειακών Διευθυντών το 2012 απλουστεύτηκαν από μια «μίνι-τρόικα» (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που κατάρτισε τον τελικό αξιολογικό(!) πίνακα, μοιράζοντας τις θέσεις με αυστηρά κομματικά κριτήρια , 7 ΝΔ – 4 ΠΑΣΟΚ – 2 ΔΗΜΑΡ. Με ποσόστωση αναλογικά με τη δύναμη του κάθε κόμματος, διόρισαν τους «ημετέρους»
Δεν τρέφαμε αυταπάτες για το ρόλο των στελεχών της εκπαίδευσης. Γνωρίζαμε ότι υπηρετούσαν την ιεραρχική πυραμίδα του ελέγχου, της Αξιολόγησης, της πειθάρχησης των εκπαιδευτικών. Με την επιλογή των στελεχών που έκανε η συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επιδίωξε να ολοκληρώσει το πλαίσιο ελέγχου, ασφυκτικής χειραγώγησης και υποταγής μέσω της Αξιολόγησης , έτσι ώστε να εξασφαλισθούν τα απαραίτητα «εργαλεία» που θα επέβαλαν τις σαρωτικές αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές αλλαγές που προωθούνταν στην εκπαίδευση.

Αίτημα της ΟΛΜΕ προς το Υπουργείο Παιδείας, όπως αναφέρει και ο πρόεδρός της Θέμης Κοτσιφάκης είναι να καταργηθεί η διάταξη(όπως και έγινε) που παρείχε την δυνατότητα στους Περιφερειακούς Διευθυντές εκπαίδευσης μετά την αντικατάστασή τους, να μην επιστρέψουν στις αίθουσες, αλλά να γίνουν σχολικοί σύμβουλοι εκτός των προβλεπόμενων διαδικασιών επιλογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.