Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Πετυχημένη η ημερίδα ενημέρωσης του αγροτικού κόσμου της Παιονίας

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, η ημερίδα ενημέρωσης του αγροτικού κόσμου της Παιονίας σχετικά με το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας στην Αγροτική Ανάπτυξη, τη ΝΕΑ ΚΑΠ 2014 – 2020, τα προβλήματα εφαρμογής και τις ευκαιρίες Ανάπτυξης».
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Παιονίας, στα πλαίσια ενημέρωσης και έγκυρης πληροφόρησης των αγροτών για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Το Πολιτιστικό Κέντρο στο Πολύκαστρο κατακλύσθηκε από δημότες της Παιονίας που έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για την ημερίδα.

Μεταξύ άλλων, το παρόν έδωσαν οι Βουλευτές του Νομού κ. Γεωργαντάς και κ. Χατζησάββας, ο πρώην Βουλευτής κ. Πασσαλίδης, Δήμαρχοι και αιρετοί Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, αιρετοί του Δήμου Παιονίας, εκπρόσωποι συνεταιρισμών και παραγωγικών φορέων.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΚΜ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Κυρίζογλου και ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης, οι οποίοι σε γενικές γραμμές τόνισαν την αναγκαιότητα ανάπτυξης και πιο εντατικής ενασχόλησης των νέων με την πρωτογενή παραγωγή αλλά και την αποτελεσματική και έγκαιρη ενημέρωσή τους για θέματα αγροτικής πολιτικής και επιδοτήσεων.

Την ημερίδα άνοιξε το στέλεχος της ΠΕΔ ΚΜ κ. Παρασκευαΐδης, ο οποίος ανέλυσε θέματα που αφορούν τον καταρρόΐκό πυρετό και την αντιμετώπισή του. Στη συνέχεια, ο καθ. Δαουτόπουλος αναφέρθηκε στο ρόλο που μπορεί να παίξει η τοπική αυτοδιοίκηση στην αγροτική ανάπτυξη προτείνοντας παράλληλα μέτρα από πλευράς πολιτείας και ΟΤΑ με στόχο την ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα.

Τη σκυτάλη των εισηγήσεων πήρε έπειτα ο κ. Σοφολόγης, ο οποίος μίλησε για τη νέα ΚΑΠ μετά το 2015 και τις Άμεσες Ενισχύσεις.

Ακολούθησε η παρουσίαση του κ. Ρούκου, σχετικά με τη σημασία και το ρόλο των βοσκοτόπων στις συνθήκες της νέας ΚΑΠ.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση και ερωτήσεις του κοινού.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.