Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Πρέπει πρώτα ν' αλλάξουμε οι ίδιοι

Της Μέμας Τεμεκενίδου
Από τα ΝΕΑ της Τετάρτης 21-1-2015 (ηλεκτρονική έκδοση)
Δηλώσεις του κατ ευφημισμό Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

¨«Τα 14 αεροδρόμια θα τα αφήσουν να μαραζώσουν, η COSCO δεν τους αρέσει. Από την άλλη ο κ. Τσίπρας θέλει να φέρει ΕΥΠ, ΣΔΟΕ, ΑΣΕΠ στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Τέτοια πράγματα ούτε στις κομμουνιστικές χώρες δεν γίνονταν. Δεν θα γίνει εδώ σοβιέτ, δεν θα γίνει κομμουνισμός».

«Αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Οι εκλογές είπε ο Αντώνης Σαμαράς «κρίνουν προς ποια κατεύθυνση θα πάει το καράβι της πατρίδας. Δεν είναι θέμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σε ποιον κόσμο θα επιλέξετε να ζήσουν τα παιδιά μας».


Κι επειδή στον κ. Σαμαρά αρέσει η αλήθεια την οποία μάλιστα ευαγγελίζεται, έχω κάποιες απαντήσεις. Για να μη νομίζει ότι ΔΕΝ τον παίρνουμε στα σοβαρά !

Τα 14 αεροδρόμια θα τα αφήσουν να μαραζώσουν Από πού προκύπτει αυτό κ. Πρωθυπουργέ της Μέρκελ;; Γιατί το τι κάνετε εσείς και το τι κάναν οι προηγούμενοι, το γνωρίζουμε ¨από την κόψη του σπαθιού (σας) την τρομερή¨. Το τι θα κάνει όμως ο επόμενος, μόνο από τις προθέσεις του μπορούμε να το συμπεράνουμε κι αυτές σύμφωνα με τα λεγόμενα του….. είναι οι καλύτερες!
η COSCO δεν τους αρέσει. Δηλαδή εσάς σας αρέσει; Θα θέλατε ας πούμε, να δουλεύετε στο λιμάνι με συνθήκες και μισθούς COSCO;;; Και μια και την πιάσαμε την κουβεντούλα…. μας λέτε και τι κέρδισε το δημόσιο από την παραχώρηση του λιμανιού;; Γιατί εσείς ξέρετε! Δε μπορείτε να μας πείσετε με  προθέσεις.
Από την άλλη ο κ. Τσίπρας θέλει να φέρει ΕΥΠ, ΣΔΟΕ, ΑΣΕΠ στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Εσείς κ. Σαμαρά, είστε ευχαριστημένος από τον τρόπο λειτουργίας τους;; κι αν ναι, γιατί κάθε τρεις και λίγο παρεμβαίνατε;;; Να σας θυμίσουμε την τρομοκράτησα εκπαιδευτικό που είχε το θράσος να πιάσει το παιδάκι σας την ώρα που αντέγραφε …. το καημένο;; ή το ΣΔΟΕ που ξεκληρίσατε, για να μην μπορεί να πειράξει τα φιλαράκια των διαφόρων λιστών;; Από το ¨λίστες¨! όχι από το ληστές αν κι εδώ… ταυτίζονται! Και οι παρακολουθήσεις των τηλεφώνων που έσκασε τελευταία;;; ή μήπως εσείς ξέρατε;;;
Τέτοια πράγματα ούτε στις κομμουνιστικές χώρες δεν γίνονταν. Συμφωνούμε, γιατί δεν ξέρουμε . Εσείς;; έχετε ίδια γνώση;; Κι αν ναι, πως εξηγείται τα ποσοστά αυτοκτονίας των ¨ευτυχισμένων¨ ελλήνων, που ούτε σε κομμουνιστικές χώρες ΔΕΝ υπάρχουν;; Καρατσεκαρισμένο αυτό!!!
«Αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών» Εδώ θα συμφωνήσω με δυσκολία. Γιατί για την αφεντιά μου, ΟΛΕΣ οι εκλογές είναι κρίσιμες. Γιατί οι προηγούμενες, οι προ-προηγούμενες και οι προ-προ-προ-προηγούμενες……. Μας έφτασαν εδώ!
Οι εκλογές κρίνουν προς ποια κατεύθυνση θα πάει το καράβι της πατρίδας. Δεν είναι θέμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σε ποιον κόσμο θα επιλέξετε να ζήσουν τα παιδιά μας. Ναι, ναι, ναι!! Συμφωνούμε απολύτως!!!!! Γι αυτό προσέχουμε! Κι εκτός που δε σας παίρνουμε στα σοβαρά , γιατί δεν είμαστε φοβικοί…… ακούμε και κανέναν σοβαρό άνθρωπο από τη δεξιά! Όπως ας πούμε την κ. Γιαννάκου: πάλι από τα ΝΕΑ (της Πέμπτης 22-1-2015 ηλεκτρονική έκδοση)
«Δόξα τω θεώ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τη ΝΔ, δεν θέλει να φύγουμε από το ευρώ», δήλωσε η Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία κόντρα στην κινδυνολογία κάποιων στη Νέα Δημοκρατία δήλωσε πως «Από τις ελάχιστες καταθέσεις που έχω, δεν αποσύρω ούτε ένα ευρώ.»

Με λίγα λόγια κ. Σαμαρά: Είστε  τάλε κουάλε που λένε και οι καθημερινοί άνθρωποι!!! Και το ξέρουμε κάποιοιΌχι τα πλήθη. Αλλά έτσι κι αλλιώς αυτά δε θέλουν να ξέρουν τίποτα πέρα από τα ευκολάκια. Το μόνο που θέλουν είναι να τους υποσχεθούν την αιωνιότητα του καναπέ τους!  Δεν τους έχει περάσει καν από το (ας πούμε μυαλό…) ότι για ν αλλάξουν τα πράγματα και οι συνθήκες γύρω μας……… πρέπει πρώτα ν αλλάξουμε οι ίδιοι! Κι αυτό είναι επίπονο. Απαιτεί προσπάθεια, θυσίες, σκέψη, εσωτερική δουλειά, στενάχωρες διαπιστώσεις για τον εαυτό μας και τους άλλους!

Απ την άλλη…….. είναι τόόόσο εύκολο ν αφήσουμε την τύχη μας σε κάποιον άλλο!! Μπορεί να το πληρώσουμε ακριβά, αλλά έχουμε κάποιον να βρίζουμε! Την υπόλοιπη τετραετία, ή την υπόλοιπη ζωή μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.