Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Ακούει κανείς; Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί!

Γράφει ο Γεώργιος Ξενέλλης
Πρόεδρος ΕΛΜΕ Κιλκίς
Μόλις 174 εκπαιδευτικοί από τους 1799 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα αρχικά έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις. Οι υπόλοιποι παραμένουν εδώ και 17 μήνες σε διαθεσιμότητα περιμένοντας τους οριστικούς πίνακες που καθυστερούν ανεπίτρεπτα. Επίσης πάνω από 200 εκπαιδευτικοί, από όσους έχουν κάνει αίτηση και μαζί με τους 85, συνολικά δηλαδή, περίπου 300 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση εφόσον δεν γίνει νέα προκήρυξη που να τους περιλαμβάνει όλους.
Με την εφαρμογή των νόμων 4172/2013 και 4186/2013, καταργήθηκαν δεκάδες ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ, με σοβαρές επιπτώσεις σε πάνω από 20.000 μαθητές/μαθήτριες και στις οικογένειές τους.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει άμεση ανάγκη για την επαναλειτουργία των Τομέων που καταργήθηκαν και όλων των ειδικοτήτων τους, στο νέο ΕΠΑΛ, με την ταυτόχρονη επιστροφή όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία, να μην γίνει καμία απόλυση εκπαιδευτικού και να τοποθετηθούν όλοι σε νέες θέσεις, καθώς και να επαναλειτουργήσουν οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου