Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Διασώθηκαν από την Πυροσβεστική 4 άτομα στην περιοχή Σκρα - Γανού

Επιχείρηση ανεύρεσης και διάσωσης κινδυνευόντων ανθρώπων, οργανώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γουμένισσας όταν έλαβε την πληροφορία για απεγκλωβισμό τεσσάρων (4) ενήλικων ατόμων λόγω ακινητοποίησης Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου (τύπου τζιπ) εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, σε δασικό δρόμο στη δασική περιοχή Φανού – Σκρά (Λίμνη Μεταλλείου). 
Αμέσως κινητοποιήθηκαν δύο (2) Πυροσβεστικά οχήματα και τέσσερις (4) πυροσβέστες ενώ υπήρχε παράλληλα επικοινωνία μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων με τους εγκλωβισμένους (ήταν αδύνατη η συνομιλία λόγω ασθενούς σήματος), που προσδιόριζε το ακριβές σημείο εντοπισμού αλλά και την κατάσταση της υγείας των επιβαινόντων.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (παρατεταμένες βροχοπτώσεις) του τελευταίου και πλέον 10ημέρου αλλά και της συνεχούς βροχόπτωσης καθόλη την διάρκεια της επιχείρησης, ήταν αδύνατη η προσέγγιση του χώρου με τα οχήματα της Υπηρεσίας μας αφού οι δασικοί δρόμοι είχαν υποστεί μεγάλες αυλακώσεις και είχαν αποκοπεί από διερχόμενα χειμαρρώδη ρέματα. 

Με την συνδρομή του Προέδρου της Τ.Κ. Παπαδόπουλου Εμμανουήλ αλλά και του Κυνηγετικού Συλλόγου Αξιούπολης «Μέγας Αλέξανδρος» κλήθηκε και προσήλθε ένας γεωργικός ελκυστήρας (τρακτέρ) ιδιοκτησίας κ. Λαδά Θεολόγου και οργανώθηκε επιχείρηση προσέγγισης και μεταφοράς των κινδυνευόντων ατόμων σε ασφαλή χώρο και στην συνέχεια στον τόπο διαμονής τους αφού δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός και ήταν όλοι καλά στην υγεία τους.

Την επιχείρηση συντόνισε ο Διοικητής της ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ Πυραγός Γκαντίδης Χρήστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.