Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

«Αδικαιολόγητη και καταστροφική για τις καλλιέργειες η καθυστέρηση στην παραλαβή και λειτουργία του αντλιοστασίου στην κοινότητα Λιμνότoπου του Δήμου Παιονίας Κιλκίς»

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Μετά την κατάθεση ερώτησης στις 10 Οκτωβρίου από την βουλευτή Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου προς τρία αρμόδια Υπουργεία με θέμα «Αδικαιολόγητη και καταστροφική για τις καλλιέργειες η καθυστέρηση στην παραλαβή και λειτουργία του αντλιοστασίου στην κοινότητα Λιμνότoπου του Δήμου Παιονίας Κιλκίς», οι απαντήσεις που λάβαμε από τα δυο εξ αυτών, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καθόλου δεν μας κάνουν να αισιοδοξούμε για το μέλλον του εν λόγω αντλιοστασίου, ενώ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που είναι εξ’ ολοκλήρου αρμόδιο, δεν έχει ακόμα απαντήσει.
Το εν λόγω αντλιοστάσιο αντιπλημμυρικής προστασίας κατασκευάστηκε για λογαριασμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόκειται για ένα πολυδάπανο έργο, κόστους περίπου 6.000.000 € το οποίο περατώθηκε στις 27 Μαΐου 2014. Από κει και πέρα κανείς δεν αναλαμβάνει την παραλαβή και λειτουργία του με τη δικαιολογία ότι, είτε εκφεύγει των αρμοδιοτήτων τους, όπως είναι τα παραπάνω Υπουργεία και η Περιφέρεια, είτε γιατί αδυνατούν επειδή δεν διαθέτουν το κατάλληλο προσωπικό για την παραλαβή και λειτουργία του όπως είναι ο Δήμος Παιονίας.

Όπως και να έχει όμως είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που κόστισε πολλά εκατομμύρια και η αναγκαιότητα ανάληψης της λειτουργίας του είναι μεγάλη. Όσο καθυστερεί η παραλαβή και η λειτουργία του, αυτό είναι έρμαιο λεηλασιών μιας και βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή στον κάμπο της Σιταριάς και πρέπει όλοι οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην υπεκφεύγουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτής του στο Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου, σε άμεση συνεργασία με τους κατοίκους και τους παραγωγούς της περιοχής, θα παρακολουθούν το θέμα από κοντά μέχρι να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει προκληθεί από την ασυνεννοησία και την ανευθυνότητα των 'υπευθύνων’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.