Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις – Τρεις νεκροί στρατιώτες σε πεδίο βολής στο Βόλο από έκρηξη ελαττωματικού βλήματος όλμου

- Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την έκρηξη σε πεδίο βολής στο Βόλο
- Δυο επαγγελματίες οπλίτες και ένας στρατιώτης νεκροί
- Σε αστοχία υλικού οφείλεται η φονική έκρηξη
- Η τραγωδία συνέβη κατά τη διάρκεια άσκησης του 505 τάγματος πεζοναυτών
- Ένας αξιωματικός τραυματίας, χειρουργείται στο νοσοκομείο Βόλου

Όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η ρημάδα η ώρα. Τρεις άνθρωποι νεκροί κι ένας σοβαρά τραυματίας. Τέσσερις στρατιώτες που μετείχαν στην προγραμματισμένη άσκηση του 505 τάγματος πεζοναυτών στο πεδίο βολής στην κοινότητα Γλαφυρών του Βόλου είναι τα θύματα μιας νέας τραγωδίας που συγκλονίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Κανείς δεν έχει ακόμη καταφέρει να συνέλθει από το σοκ της πολύνεκρης τραγωδίας στην Εγνατία Οδό, μόλις πριν από λίγα 24ωρα, όταν νταλίκα έπεσε πάνω σε ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και παρέσυρε στο θάνατο πέντε ανθρώπους και μια νέα τραγωδία έρχεται να συγκλονίσει.

Ήταν 13:30 το μεσημέρι της Τρίτης όταν βρισκόταν σε εξέλιξη προγραμματισμένη άσκηση του στρατού στο πεδίο βολής της κοινότητας Γλαφυρών, ανάμεσα στην περιοχή του Στεφανοβικείου και τον Βόλο. Σύμφωνα με το OnAlert.gr η έκρηξη οφείλεται σε αστοχία πυρομαχικού.

Η έκρηξη σφοδρή, ο θάνατος δυο επαγγελματιών οπλιτών, που είχαν το βαθμό του λοχία κι ενός στρατιώτη ήταν ακαριαίος. Ελαττωματικό βλήμα εξερράγη σε σωλήνα όλμου 81 χιλιοστών. Ένας αξιωματικός τραυματίστηκε σοβαρά. Άμεσα αποκλείστηκε ο χώρος της τραγωδίας, σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου.

Ο τραυματίας, ένας υπολοχαγός, έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Βόλου με στρατιωτικό ασθενοφόρο και χειρουγείται.

Όπως είπε στο NewsIt ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Καραμπατσάς, ο τραυματίας έχει μπει στο χειρουργείο καθώς φέρει σοβαρό τραύμα αλλά οι γιατροί είναι αισιόδοξοι και ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του θα γίνει αφού ολοκληρωθεί η επέμβαση.


Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο NewsIt ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Γλαφυρών, Δημήτρης Λειβαδιώτης, το πεδίο βολής είναι εκτός στρατοπέδου και περίπου οκτώ χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Βόλου. Κοντά στο σημείο της τραγωδίας δεν υπάρχουν σπίτια.

Όπως τόνισε ο κ. Λειβαδιώτης, ο στρατός τον είχε ειδοποιήσει ότι σήμερα, αύριο και στις 14 Οκτωβρίου θα γινόταν άσκηση στο συγκεκριμένο πεδίο βολής.

Με εντολή του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έδωσε επίσης εντολή στον υφυπουργό Άμυνας Ιωάννη Λαμπρόπουλο και στον αρχηγό ΓΕΣ Χρίστο Μανωλά να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος για να συντονίσουν την επιχείρηση. Ζήτησε επίσης, από τον αρχηγό ΓΕΣ να ολοκληρώσει τάχιστα τις έρευνες για τα ακριβή αίτια.

http://www.newsit.gr/
Ρεπορτάζ: Πάρις Καρβουνόπουλος - Ισμήνη Λέντζου

1 σχόλιο:

  1. :') Για να σκοτωθεί κάποιος χειριστείς όλμου γίνετε μόνο σε περίπτωση ακατάλληλου βλήματος η κατεστραμμένου Σωλήνα και για αυτό η μονή που δεν είναι υπεύθυνοι είναι η χειριστές και απτό να κηρύσσει τριήμερο πένθους να πάει να παρατηθεί γιατί για την αστοχία των υλικών μόνο η στρατιώτες δεν ευθύνονται και αυτά τα λέω γιατί ήμουν εκπαιδευτής σε όλμου 4,2 χιλ το 91 και ήθη ήταν απαρχαιωμένα τα υλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.