Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Συναντήθηκαν και τα είπαν Κολότσιος και Γεωργαντάς

Με τον βουλευτή κ. Γ. Γεωργαντά είχε συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Κολότσιος. Στη συνάντηση ήταν παρών ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ανδρέας Βεργίδης.
Κατά την συνάντηση έγινε ευρεία συζήτηση για τα μείζονα έργα που, είτε έχουν δρομολογηθεί ,είτε πρόκειται να δρομολογηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ο βουλευτής ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη για τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στην οδική σύνδεση Κιλκίς-Θεσσαλονίκη στο τμήμα μετά την Ν. Σάντα. Για το θέμα αυτό έχουν ήδη κατατεθεί τα χρήματα για τους 600 δικαιούχους εκτάσεις των οποίων έχουν απαλλοτριωθεί.

Η εγκατάσταση του εργολάβου αναμένεται εντός των αμέσως προσεχών ημερών. Όπως είναι γνωστό τα κονδύλια για το μεγάλο έργο ύψους περί τα 58 εκατ. ευρώ είναι διασφαλισμένα κυρίως από το ΕΣΠΑ ( ποσοστό 60-70%).

Για το ίδιο ζήτημα έγινε συζήτηση-ενημέρωση και για την κατασκευή του τμήματος της οδού Μαυρονέρι-Κιλκίς. Ο κ. Γεωργαντάς ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη ότι για το τμήμα αυτό απαιτείται η διαδικασία απαλλοτριώσεων μόνο για τα 3 από τα 5 χιλιόμετρα. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου.

Θετικά ήταν τα νέα και για τον οδικό άξονα Μαυρονέρι – Δροσάτο. Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς, το έργο είναι ώριμο προς ένταξη σε χρηματοδότηση και άμεση κατασκευή. Ο βουλευτής είχε πρόσφατα συνάντηση με τον υπουργό Δημοσίων Έργων Μιχάλη Χρυσοχοίδη ο οποίος του διαβεβαίωσε ότι ο οδικός άξονας Μαυρονέρι – Δροσάτο – Προμαχώνας είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου λόγω της συνεχούς αναβάθμισης των οδικών μεταφορών από και προς βόρειες Βαλκανικές χώρες.

Μέχρι την οριστική του κατασκευή ο άξονας Μαυρονέρι – Δροσάτο περιέρχεται στην δικαιοδοσία της ‘ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε’ η οποία μέσα από ειδικό ταμείο θα έχει την ευχέρεια σημαντικών παρεμβάσεων που θα αναβαθμίσουν την όλη διαδρομή. Μια τέτοια παρέμβαση που άπτεται άμεσα της οδικής ασφαλείας, είναι η διαμόρφωση της διασταύρωσης Μουριών – Μυριοφύτου.

Τέλος κατά την συνάντηση του με τον κ. Χρυσοχοίδη ο βουλευτής του νομού έλαβε τη δέσμευση για αρχική χρηματοδότηση του έργου της αναβάθμισης της οδικής σύνδεσης Μεγάλης Στέρνας – Διασυμμαχικό Κοιμητήριο Πολυκάστρου συνολικού μήκους 9 χιλιομέτρων, με 500 χιλιάδες ευρώ. Το έργο αυτό αποτελεί για πολλά χρόνια πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και θα αναβαθμίσει θεαματικά την επισκεψιμότητα του μνημείου.

Τέλος κατά τη συνάντηση βουλευτή – αντιπεριφερειάρχη τέθηκε το ζήτημα της αποπεράτωσης του νέου γηροκομείου Κιλκίς, για την οποία απαιτείται το ποσό των 700 χιλ. ευρώ χωρίς να υπολογίζεται ο εξοπλισμός του. Ως γνωστόν το νέο γηροκομείο θα είναι δυναμικότητας 92 φιλοξενουμένων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.