Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Επιστολή SOS, για την απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει τις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών από τις ευρωπαϊκές χώρες

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Καρασμάνη, απέστειλε ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ελλάδος για το θέμα που έχει προκύψει για τις εξαγωγές των ελληνικών αγροτικών προϊόντων έπειτα από την απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει τις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά, στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, στον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νικόλαο Δένδια και στους Αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας σημειώσουμε και εμείς το αδιέξοδο στο οποίο βρίσοκνται οι εξαγωγικές εταιρίες καθώς και οι παραγωγοί της χώρας μας, ιδιαίτερα οι ροδακινοπαραγωγοί της Μακεδονίας, μετά την απόφαση της Ρωσίας, η οποία και αποτελεί τον σπουδαιότερο αγοραστή των αγροτικών μας προϊόντων, να σταματήσει τις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Επειδή το γεγονός αυτό θα έχει αρνητικές, γενικά, προεκτάσεις για την χώρα μας, χρειάζεται όπως το Υπουργείο σας και η Κυβέρνηση να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης για να υπάρξει λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα ώστε να μπορούν, και πάλι, να προωθούνται κανονικά οι εξαγωγές μας.

Κάθε διαπραγματευτική καθυστέρηση με την φίλη χώρα της Ρωσίας θα σημάνει βαρύ πλήγμα για τους παραγωγούς μας και τις εξαγωγές γενικότερα, και μάλιστα σε μια εποχή που ο τομέας των εξαγωγών αποτελεί κύριο πυλώνα για την υποβοήθηση της οικονομίας της χώρας στη προσπάθεια εξόδου από την οικονομική κρίση.

Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.