Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Εμίσησα εκκλησίαν πονηρευομένων (Μέρος 2ο)

Του Θεόφιλου Κυριακίδη
«Εμίσησα» εκκλησία όπου μερίδα, δυστυχώς του αγγελικού τάγματος των μοναχών μετετράπη σε νεοεποχίτικο όχημα και δούρειο ίππο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων «Ευεργετών». Είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν μεταλλάξει τις μοναχικές υποσχέσεις σε σχέσεις διεθνούς και εγχώριου μάρκετινγκ.
«Εμίσησα» εκκλησία μερίδος λαϊκών, οι οποίοι εκχριστιανίζονται μόνο τις Κυριακές, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο αποκαλύπτεται ότι είναι «βαπτισμένοι ειδωλολάτρες» πρόσωπα τα οποία έχουν ομάδα αίματος «Α+ Φαρισαϊσμού» και φαινομενική συμπεριφορά καλού Σαμαρείτη.

«Εμίσησα» εκκλησία που υποτροπιάζει σε κάθε υπάρχουσα κοινωνική ασθένεια και μολύνεται από τον ιό της Νέας Εποχής.

«Εμίσησα» εκκλησία πονηρευομένων που είτε ειδικώς είτε γενικώς, αντιτίθεται, περικόπτει, αλλοιώνει…. τους Ιερούς Κανόνες κ.λ.π.

«Εμίσησα εκκλησία πονηρευομένων» που δεν αγωνίζεται να κηρύσσει Χριστόν και Αυτόν τον Εσταυρωμένο και Αναστάντα.

«Εμίσησα εκκλησία πονηρευομένων» που δεν κηρύσσει με θάρρος, με έργα και με λόγια, «ότι αληθώς Κύριος ο Θεός, αυτός ο Θεός».

«Εμίσησα εκκλησία πονηρευομένων» που σε κάποιους τα χαρίσματα και τα προσόντα τους καθίστανται μειονεκτήματα διότι εμφορούνται από τον υπέρμετρο και υπερτροφικό εγωισμό τους και τα χρησιμοποιούν μόνο για την προσωπική τους προβολή και την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και ωφελημάτων.

«Εμίσησα εκκλησία πονηρευομένων» όταν ιεράρχες είναι χωρίς ίχνος υποχωρητικότητας και ταπεινότητας, αρετές που θα εξυπηρετούσαν το ενιαίο της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Δείγμα υγιούς Πατερικού ζήλου και Αποστολικής συνεπείας για τον κάθε ποιμένα, για τον κάθε μοναχό και λαϊκό, είναι το να αποχωρίζεται και να απομακρύνεται από της κοινωνίας και της συνεργασίας μετά των ασεβών ανθρώπων και των πλανεμένων αιρετικών.

Είναι σε όλους γνωστό ότι όλοι οι πονηρευόμενοι «Ορθόδοξοι» οικουμενιστές, οι συμβιβασμένοι και «σεσημασμένοι» κακοποιοί «Ορθόδοξοι» συμβιβάζονται και συναγελάζονται με τους εχθρούς του Χριστού και γι’ αυτό τελικώς σιωπούν και ουδέποτε αντιδρούν σε προσβολές της Πίστεως.

Κακά τα ψέμματα. Ας το παραδεχτούμε ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Ψυχή που δεν αγανακτεί, ψυχή που δεν κοχλάζει από τις αδικίες, ψυχή που δεν μισεί, ναι, δεν μισεί τα έργα του διαβόλου, από όπου και αν αυτά ξεφυτρώνουν, αυτό σημαίνει ότι έχει μολυνθεί ίσως και ανεπανόρθωτα.

Η ψυχή που αγαπά τον Θεό, όχι μόνο παραμένει ασυμβίβαστη και αδιάφθορη από την «εκκλησία των πονηρευομένων» αλλά ταυτοχρόνως αντιδρά με ιερό παλμό και με Άγιο μίσος εναντίον αυτού του «συνασπισμού» των ανόμων και αναξίων.

Εμίσησα εκκλησίαν πονηρευομένων, που σκοπό έχουν μόνο την προσωπική των προβολή και όχι την ταπεινότητα. Εκείνων που νομίζουν ότι διαθέτουν περισσότερη σύνεση, αγάπη, διάκριση και ποιμαντική επιστήμη από τους Πατέρες και με τα έργα τους να αποτελούν μέλη «εκκλησίας πονηρευομένων»

Εμίσησα εκκλησίαν πονηρευομένων και αγάπησα την Αλήθεια, την Μία Αγίαν Καθολικήν και Αποστολική Εκκλησίαν.

Τέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.