Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014

Γιορτάστηκε σήμερα η 101η Επέτειος της Μάχης του Κιλκίς

Στις 21 Ιουνίου εορτάστηκε η 101η Επέτειος της Μάχης του Κιλκίς και η Απελευθέρωση της πόλης, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς.
Στις εκδηλώσεις, την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γεώργιος Ορφανός, ενώ παρών ήταν και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Παρόντες ήταν επίσης ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς Περικλής Κολότσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης, οι Βουλευτές Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς και Θεόδωρος Παραστατίδης, οι Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας, αρχές και φορείς της ευρύτερης περιοχής και πλήθος κόσμου. Τους εορτασμούς παρακολούθησε η Διοίκηση της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «ΠΟΝΤΟΣ», και προσωπικό από το Επιτελείο και τις Μονάδες της.

Στο σύνολο των εκδηλώσεων συμμετείχαν ενεργά τμήματα του Σχηματισμού.

Στις 08:30 πραγματοποιήθηκε η επίσημη έπαρση της σημαίας στη ΛΑΦ ΚΙΛΚΙΣ από διμοιρία.

Στις 09:30 ένοπλο τμήμα απέδωσε τιμές στον προαύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, πριν την έναρξη της Δοξολογίας.

Στο Στρατιωτικό Μουσείο Κιλκίς έλαβε χώρα στις 10:45, η τελετή της Μάχης του Κιλκίς με επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων, ενώ ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων που άρχισε στις 12:00, επί της οδού 21ης Ιουνίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου