Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Επίσκεψη Δημήτρη Σισμανίδη στο Κέντρο‘’ΒηματίΖΩ" ν. Κιλκίς

Δελτίο τύπου συνδυασμού Δ. Σισμανίδη
Η Κοινωνική Προστασία είναι ο τομέας στον οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα η Δημοτική Παράταξη ’’Άνοδος – 7 Πολις’’ και ο επικεφαλής της, υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης γιατί πιστεύουν ακράδαντα ότι η αδυναμία μπορεί να μετατραπεί σε δύναμη, σε διεκδίκηση, σε βελτίωση των υποδομών που αφορούν τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Για μια Κοινωνική Συνοχή στην πράξη. 
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της νέας δομής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία ν. Κιλκίς ‘’ΒηματίΖΩ’’ και έμεινε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της. Πρόκειται για το Κέντρο αποθεραπείας – αποκατάστασης – διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας, το οποίο έρχεται να καλύψει το κενό που υπήρχε παρέχοντας ολοκληρωμένη θεραπευτική παρέμβαση για παιδιά με αναπηρία προνηπιακής ηλικίας και εκ παραλλήλου έγκαιρη υποστήριξη των οικογενειών τους.

Στη νέα δομή, που λειτουργεί με ευθύνη του ‘’ΒηματίΖΩ’’ και χρηματοδοτείται από το Ε.ΣΠ.Α., παρέχονται υπηρεσίες εργοθεραπείας, φυσιοθεραπείας και σύντομα θα υπάρξει και λογοθεραπευτική υποστήριξη. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία ν. Κιλκίς ‘’ΒηματίΖΩ’’ κα Έφη Καράμπαγλη ενημέρωσε εκτενώς τον κ. Σισμανίδη για τις δραστηριότητες του νέου κέντρου, δυναμικότητας 21 παιδιών με αναπηρία ανά βάρδια, για την παροχή υπηρεσιών φροντίδας στα προνηπιακής ηλικίας παιδιά αλλά και για τις δυνατότητες δημιουργικής απασχόλησής τους. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σε πλήρη λειτουργία, το κέντρο θα προσφέρει υπηρεσίες υδροθεραπείας, μουσικοθεραπείας, ειδικής φυσικής αγωγής. Θα στελεχώνεται και από κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, βοηθητικό προσωπικό με επικεφαλής ένα γιατρό ως επιστημονικό διευθυντή και επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα της πρωινής αλλά και της απογευματινής φιλοξενίας παιδιών.

Η κα Καράμπαγλη ξενάγησε τον υποψήφιο Δήμαρχο Κιλκίς και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Αντώνη Μανουσαρίδη, Φώνη Ρουμελιώτη στους χώρους παροχής υπηρεσιών και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.

Ο Σύλλογος ‘’Βηματίζω’’ όπως τόνισε η κα Καράμπαγλη, έχει επίσης στη διοικητική του ευθύνη δύο στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης - διαμερίσματα και μία στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης - οικοτροφείο η οποία έχει ολοκληρωθεί με τη συνδρομή της τεχνικής υπηρεσίας της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς. Οι παραπάνω δομές, στις οποίες εργάζονται οκτώ άτομα, με ανάλογη επιστημονική ειδίκευση, έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το Ε.ΣΠ.Α.

Ο κ. Σισμανίδης συνεχάρη την Πρόεδρο του ‘’ΒηματίΖΩ’’ για την αξιέπαινη δραστηριότητά του που έχει ως συνέπεια την οργανωμένη και αποτελεσματική λειτουργία των υποστηρικτικών δομών για τα άτομα με αναπηρία, τόνισε ότι ως νέα Δημοτική Αρχή θα σταθεί αρωγός ηθικά, υλικά και οικονομικά στο Σύλλογο ενώ τέλος δεσμεύθηκε για την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου Κιλκίς προκειμένου οι χώροι του να χρησιμοποιούνται και για την άθληση των παιδιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.