Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, λόγω αθλητικών γεγονότων

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης για την Κυριακή 30-03-2014 ανακοινώνεται ότι λόγω διεξαγωγής του Λαϊκού Δρόμου τρεξίματος – βαδίσματος 5 χλμ. και του Αγώνα Δρόμου 1000 μέτρων για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, σε δημόσια οδό, με την επωνυμία «Δρόμος Ζωής-Στηρίζουμε τα παιδιά του Συλλόγου “ΛΑΜΨΗ”», από τον Δήμο Καλαμαριάς, δεν θα επιτρέπεται από ώρα 10.00΄ η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς: στην οδό Χρυσάνθου, από την οδό Χηλής μέχρι την οδό Ιωαν. Πασσαλίδη και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Νικομηδείας από την οδό Μουρουζηδών μέχρι την οδό Χρυσάνθου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Καβασιτών από την οδό Χηλής μέχρι την οδό Νικομηδείας και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Σαμαρά από την οδό Ι. Πασαλίδη μέχρι την οδό Νικομηδείας και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Αγριτέλη από την οδό Χρυσάνθου μέχρι την οδό Μουρουζηδών και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Χηλής από την οδό Ν. Πλαστήρα μέχρι την οδό Κερασούντος και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Παπάγου από την οδό Χηλής μέχρι την οδό Θ. Σοφούλη και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Θ. Σοφούλη από την οδό Παπάγου μέχρι την οδό Χηλής και καθ’ όλο το πλάτος αυτής και στην οδό Ν. Πλαστήρα από την οδό Χηλής μέχρι την οδό Ιερέως Καζίκα και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.


- Συνοπτικά, ο Αγώνας δρόμου 1000 μέτρων για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, θα πραγματοποιηθεί ώρα 10.30΄ επί της οδού Χηλής, με εκκίνηση από το ύψος της οδού Χρυσάνθου (Δημαρχείο Καλαμαριάς) και θα καταλήξει στο σημείο εκκίνησης, κατόπιν αναστροφής στο ύψος της οδού Μαρμαρά (η διαδρομή αυτή μία φορά).

- Ο Λαϊκός Δρόμος τρεξίματος – βαδίσματος 5 χλμ., θα ξεκινήσει ώρα 11.00΄ από την οδό Χρυσάνθου (Δημαρχείο Καλαμαριάς) και θα καταλήξει στο σημείο εκκίνησης, κατόπιν αναστροφής επί της οδού Νικ. Πλαστήρα (η διαδρομή αυτή μία φορά).

- Ο Ο.Α.Σ.Θ. έχει προγραμματίσει κατάλληλα τη λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών που επηρεάζονται.

- Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω περιοχές κατά τις ώρες των εκδηλώσεων, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

- Ιδιαίτερα εφιστάται η προσοχή των πεζών να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να μην εισέρχονται στο δρομολόγιο των αγώνων δρόμου.

- Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

- Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η ανωτέρω Υπηρεσία θα λάβει τα επιβαλλόμενα μέτρα τροχαίας τοποθετώντας ρυθμιστές τροχονόμους σε καίριες διασταυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου