Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

“Λευκή Εβδομάδα” στα σχολεία

Σχολιάζει ο Θέμης Κοτσιφάκης
Πρόεδρος ΟΛΜΕ

Όταν πληροφορήθηκα τα σχετικά με τη «λευκή εβδομάδα» στα σχολεία σκέφτηκα τα παρακάτω: 
- Σκέψη 1η: Είναι μάλλον ένα κακόγουστο αστείο, από τα πολλά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο 
- Σκέψη 2η: Πρόκειται για μια «πραγματική μεταρρύθμιση», τα επιχειρηματικά συμφέροντα (οι ανάγκες των ξενοδόχων) να επανακαθορίζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα!! Επιτέλους μια πραγματική τομή.

- Σκέψη 3η: Τι κι αν οι οικογένειες των μαθητών στενάζουν οικονομικά, τι κι αν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες δεν διαθέτουν ούτε έναν εργαζόμενο για να επιβιώσουν, τι κι αν παιδιά πεινούν στα σχολεία, η «λευκή» εβδομάδα θα ανεβάσει σε όλους την αδρεναλίνη στα ύψη.

- Σκέψη 4η: Μα είναι δυνατόν αυτό το Υπουργείο Παιδείας, που νοιάζεται μην χαθεί ακόμη και μια ώρα μάθημα, όταν πρόκειται για απεργία καθηγητών ή για κινητοποίηση μαθητών, να δέχεται να αφιερωθεί μια ολόκληρη εβδομάδα στο ….. σκι; 

- Σκέψη 5η: Η κυβέρνηση μάλλον θα σκέφτηκε: «Αφού δεν μπορώ να δώσω ψωμί, παιδεία και ελευθερία, ας δώσω παντεσπάνι, πέδιλα σκι και λευκές επιταγές για ένα καλύτερο μέλλον». 

- Σκέψη 6η : Μήπως ξεσήκωσαν τη «λευκή εβδομάδα» από το άκρως επιτυχημένο πρόγραμμα του «λευκού βιβλίου ύλης» που βιώνουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ στις κατηργημένες ειδικότητες, γιατί οι καθηγητές τους έχουν εγκλωβιστεί στην τροϊκανή διαθεσιμότητα; 

- Σκέψη 7η και τελευταία: Ας σοβαρευτούμε. Οι κύριοι της κυβέρνησης αδιαφορούν για το δημόσιο σχολείο, όπως αδιαφορούν για το δημόσιο νοσοκομείο, όπως αδιαφορούν για τις ζωές μας. Έχουν βεβαίως άλλα μεγάλα και σημαντικά ενδιαφέροντα: να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι πλούσιοι, να κερδίσουν πιο πολλά οι τραπεζίτες, να θυσιαστούν όλα στο βωμό των κερδών. Και το επιμύθιο: Ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής τους είναι αναγκαίος περισσότερο παρά ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.