Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Τσάκωσαν στους Ευζώνους Κιλκίς δύο Αλβανούς διακινητές 26χρονης λαθρομετανάστριας

Συνελήφθησαν χθες (16.01.2014) το πρωί, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας Κιλκίς με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς, δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 39 και 48 ετών, που διευκόλυναν την είσοδο σε μία μη νόμιμη μετανάστρια, στην ελληνική επικράτεια από έδαφος τρίτης χώρας.
Ειδικότερα, στο Πολύκαστρο Κιλκίς, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 39χρονο να κινείται με ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και σε αστυνομική έρευνα του οχήματος διαπιστώθηκε ότι ο προαναφερόμενος είχε επιβιβάσει σε αυτό μία υπήκοο Κοσσόβου ηλικίας 26 ετών.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, η 26χρονη κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο ήταν πλαστό.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 26χρονη είχε εισέλθει παράνομα στην ελληνική επικράτεια μέσω μη νομοθετημένου σημείου της ελληνοσκοπιανής μεθορίου και ο 39χρονος την μετέφερε με σκοπό να διευκολύνει την προώθησή της στην ενδοχώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής, την οποία η 26χρονη θα κατέβαλλε στον 48χρονο.

Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, ο 48χρονος εντοπίστηκε στο Πολύκαστρο Κιλκίς και συνελήφθη, τη στιγμή που είχε επιβιβάσει τους ανωτέρω σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, με σκοπό να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα.

Επιπλέον, από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος υπήκοος Αλβανίας παρέμενε παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Κατασχέθηκαν:

· τα προαναφερόμενα οχήματα,

· το προαναφερόμενο ταξιδιωτικό έγγραφο της 26χρονης,

· τρία κινητά τηλέφωνα και

· το χρηματικό ποσό των (375) Ευρώ στην κατοχή του 48χρονου.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου