Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Κιλκίς σπείρα παραχαρακτών


Video: Θεόφιλος Κυριακίδης

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς και της Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας Κιλκίς, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται στην παραχάραξη και κυκλοφορία μεγάλου αριθμού πλαστών χαρτονομισμάτων. 

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν (5) ημεδαποί (τέσσερις άνδρες 32, 40, 55 και 57 ετών και μία γυναίκα 37 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της παραχάραξης και κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων, σε συνδυασμό με προπαρασκευαστικές πράξεις παραχάραξης και επιπλέον της παράνομης οπλοκατοχής.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι πέντε συλληφθέντες συνέστησαν ή συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση, της οποίας «ιθύνων νους» είναι ο 40χρονος ημεδαπός, με σκοπό την παραχάραξη και την περαιτέρω διάθεση στην αγορά μεγάλου αριθμού πλαστών χαρτονομισμάτων.

Ειδικότερα, διακριβώθηκαν οι επιμέρους «ρόλοι» ενός έκαστου των μελών, η ιεραρχική τους σχέση, οι μεταξύ τους διασυνδέσεις, η μεθοδολογία δράσης, κατασκευής και παραχάραξης των πλαστών χαρτονομισμάτων και ο σχεδιασμός της εγκληματικής οργάνωσης να διοχετεύσει ιδιαιτέρα μεγάλο αριθμό πλαστών χαρτονομισμάτων στη χώρα μας και σε χώρες της Βαλκανικής.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της έρευνας για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς και της Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας Κιλκίς.

Στη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν αρχικά δυο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ο 32χρονος και η 37χρονη, τη στιγμή που επιχειρούσαν-διαπραγματεύονταν την πώληση, έναντι του ποσού την 10,000 Ευρώ, παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων των 100 δολαρίων Η.Π.Α, συνολικής αξίας 80.000 δολαρίων. Στη συνέχεια συνελήφθησαν ο 40χρονος μαζί με τον 57χρονο, οι οποίοι προσήλθαν στο σημείο με δυο οχήματα, μεταφέροντας τα -προς πώληση- παραχαραγμένα χαρτονομίσματα.

Στα δυο οχήματα και στην οικία του 32χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

· (285.000) δολάρια Η.Π.Α σε παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100,

· (1) ηλεκτρονικός επαγγελματικός πλαστικοποιητής,

· χημικές ουσίες για κατασκευή παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων,

· (8) δοκιμαστικές εκτυπώσεις παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων των 500 Ευρώ,

· (3) έγχρωμες εκτυπώσεις παραχαραγμένων δολαρίων των 100 και

· (28) αβολίδωτα φυσίγγια των 9mm και (1) σιδερογροθιά,

Επιπλέον, από τους ελέγχους και τις έρευνες στους συλληφθέντες, σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο του 40χρονου, σε αποθήκη που ενοικίαζε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε δεύτερη οικία του σε περιοχή της Πιερίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

· (1) σταθερό εκτυπωτικό μηχάνημα,

· (1) ζυγαριά μέτρησης χρωμάτων-μελανιών,

· (1) ηλεκτρονική μηχανή καταμέτρησης χρημάτων

· (4) συσκευές αποθήκευσης USB

· (7) πλάκες εκτύπωσης (τσίγκους), που απεικονίζουν ο καθένας εις τριπλούν σύμβολα που απεικονίζονται στα χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων Η.Π.Α.

· (3) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων Η.Π.Α. αξίας 300 δολαρίων,

· (1) μεγεθυντικός φακός τσέπης

· (26) δεσμίδες σε παραχαραγμένα νομισμάτων 100 δολαρίων και

· το χρηματικό ποσό των 1.300 Ευρώ.

Τα τρία προαναφερόμενα οχήματα (δύο Ι.Χ. Φορτηγά και ένα Ι.Χ. Επιβατηγό) κατασχέθηκαν.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε επιπλέον η συμμετοχή στην υπόθεση και στις προπαρασκευαστικές πράξεις της παραχάραξης ενός 55χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη τυπογραφείου. Ειδικότερα, ο 55χρονος, που διατηρεί τυπογραφείο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, επινοικίαζε τον επαγγελματικό του χώρο στον 40χρονο για χρήση και λειτουργία, κατά τις νυχτερινές ώρες, με σκοπό την παραχάραξη των χαρτονομισμάτων. Ο 55χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (26.04.2013) το βράδυ.

Σε αστυνομική έρευνα στο τυπογραφείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε ντουλάπα: 


(1.897) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων Η.Π.Α. συνολικής αξίας 189.700 δολαρίων, 

(15.000) φύλλα χαρτιού στα οποία υπήρχαν ημιαποτυπωμένα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων Η.Π.Α., 

πλήρως εκτυπωμένα χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων Η.Π.Α., προ κοπής αυτών,
(26) δεσμίδες με παραχαραγμένα νομίσματα των 100 δολαρίων Η.Π.Α. συνολικής αξίας τουλάχιστον 200.000 δολαρίων, 

(1) ηλεκτρονικός υπολογιστής και μηχανήματα, καθώς και χρώματα - μελάνια.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται σε εθνικό επίπεδο και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής - διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως το σύνολο και το χρονικό εύρος των παρανόμων δραστηριοτήτων της εγκληματικής οργάνωσης, εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.











4 σχόλια:

  1. Ευτυχώς που υπαρχου καιρουφιανει και γινετε και καμια συλιψη αλλιώς αμα περιμένεις απο την αστυνομία κλαυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για τον λουτσο κινητα ειχαν τα λημαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ει κοιτετε Γιωρικα το ματις ερουξε σα κινητα τα παραδες καιελεπς ζαντε

      Διαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.