Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Θέσεις Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας για τις εκλογές της 11ης Απριλίου 2013

"Συνάδελφε, συναδέλφισσα Στις εκλογές του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Κιλκίς στις 11 Απριλίου 2013 αξιοποίησε την ψήφο σου! Μην την χαρίζεις δεξιά και αριστερά!
-  Ψήφισε με κριτήριο τις ανάγκες σου και ποιο κίνημα τις υπηρετεί.
-  Ψήφισε με κριτήριο τι κίνημα χρειάζονται σήμερα οι εργαζόμενοι και ποιος μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος.
-  Ψήφισε με κριτήριο την προοπτική φιλολαϊκής διεξόδου από την κρίση. Αυτό κατακτιέται και δεν χαρίζεται από κανέναν.

Δεν πάει άλλο! Ο παράδεισος που μας έταξαν εξελίχθηκε σε καπιταλιστική βαρβαρότητα. Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό. Για να σωθούν τα κέρδη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των δανειστών δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο!

Ο λαός πρέπει να τους κοιτάξει στα μάτια και να τους αντιμετωπίσει χωρίς φόβο. Δεν είναι ανίκητοι. Στο μαύρο μέτωπο των κομμάτων του κεφαλαίου, με αρχιμαέστρο την Ε.Ε. πρέπει να αντιτάξει τη δική του λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της δικτατορίας των μονοπωλίων.

Μπροστά μας έχουμε ένα γενικευμένο σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών και υποδομών στους Δήμους, που ξεκίνησε με την υποβάθμιση και απαξίωση των δομών τους και καταλήγει με την επιβολή του θεσμού της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας. 

Καθαριότητα, κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, πρόνοια, παιδικοί σταθμοί, δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί παραδίδονται στους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι ιδιωτικοποιήσεις φέρνουν χιλιάδες απολύσεις στον κλάδο των ΟΤΑ, τρελά κέρδη στα μονοπώλια και ταυτόχρονα δυσβάσταχτο κόστος στους εργαζομένους μέσω των ανταποδοτικών τελών.

Για να αποπροσανατολίσουν τους εργαζομένους καλλιεργούν την αυταπάτη ότι είναι προς όφελος των εργαζομένων οι ιδιωτικοποιήσεις. Ο ιδιώτης ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη του και δεν θα διστάσει ούτε να απολύσει, ούτε να επιβάλλει πρόσθετα τέλη για να «βγει». Κανένα όφελος δεν θα προκύψει για τους εργαζομένους που στο τέλος θα εισπράξουν μόνο φτώχεια και εξαθλίωση. Οι κοινωνικές παροχές από δικαίωμα θα γίνουν προνόμιο ελαχίστων.

Άλλωστε το σχέδιο «Καλλικράτης», που το στήριξε τόσο η ΠΑΣΚΕ, όσο και η ΔΑΚΕ, αυτό προωθούσε από την αρχή. Η τρόικα, όταν μετά από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης ήρθε στην χώρα, δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά της από την επιβολή του «Καλλικράτη». Τις συνέπειες τις ζούμε από πρώτο χέρι.

Τους εκπροσώπους της ΔΑΣ ΟΤΑ και του ΠΑΜΕ μας γνωρίζεις. Ποτέ δεν κρύψαμε τις ταυτότητες μας, ούτε στρογγυλέψαμε τα λόγια μας για να γίνουμε αρεστοί.

Προσπαθούμε καθημερινά σε συμμαχία με άλλους κλάδους και κοινωνικές ομάδες να βάζουμε εμπόδια στο πετσόκομμα των εργασιακών-ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.

Προσπαθούμε καθημερινά για την οργάνωση της πάλης για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, σε συνδυασμό με την προσπάθεια ανατροπής της δικτατορίας των μονοπωλίων που μας έφεραν εδώ. Δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε ειρηνικά και αρμονικά. Είναι οι λίγοι και επιβάλλονται στους πολλούς.

Δεν περιοριζόμαστε όμως σε αυτά. Δίνουμε και την προοπτική για μια φιλολαϊκή ανάπτυξη με κεντρικό σχεδιασμό, με κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Μια ανάπτυξη όπου όλος ο πλούτος που θα παράγεται θα ανήκει στο λαό, μια ανάπτυξη που θα έχει ως κύριο και αποκλειστικό σκοπό τις ανάγκες του λαού και όχι των μονοπωλίων.

Η πρόταση μας και ο αγώνας μας είναι αυτός. Είναι αγώνας ενιαίος, είναι αγώνας που αγκαλιάζει όλη την εργατική τάξη. Επιμένουμε σε αυτόν τον αγώνα κόντρα στο συντεχνιασμό και την μοιρολατρία που καλλιεργούν χρόνια τώρα οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Κόντρα στην νοοτροπία που θέλει τους δημοσίους υπαλλήλους απομονωμένους από την υπόλοιπη εργατική τάξη. Είναι αγώνας ρεαλιστικός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε.

Σε ορισμένους δεν αρέσει, άλλους τους γοητεύει αλλά τους φοβίζει, άλλοι απλά αδιαφορούν. Ο καθένας πρέπει να σταθμίσει τις επιλογές που έχει. Συμμαχία με την εργατική τάξη και σύγκρουση με τα μονοπώλια, με προοπτική την δική σου κοινωνία ή συμμαχία με το κεφάλαιο και την εξουσία του, με προοπτική την διαιώνιση της εκμετάλλευσης των ανθρώπων του μόχθου από μια χούφτα παράσιτα;

Απομόνωσε τις δυνάμεις που σε θέλουν με την πλάτη στον τοίχο. Οι σημερινές συνδικαλιστικές ηγεσίες και οι σύμμαχοι τους (δήθεν ανεξάρτητοι, δήθεν ακομμάτιστοι, δήθεν πατριώτες και φιλολαϊκοί) είναι επικίνδυνες για το κίνημα και τα συμφέροντα των εργαζομένων. Το ζήσαμε και στον δικό μας σύλλογο με τα φαινόμενα σήψης και εκφυλισμού που παρατηρήθηκαν.

Οι συμβιβασμένες ηγεσίες δέχτηκαν να συμμετάσχουν σε διαλόγους με την τρόικα και την κυβέρνηση για το πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι. Στήριξαν και στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο, την ελεύθερη αγορά, την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα χωρίς να σε ενημερώσουν για το γίνεται σε περίπτωση οικονομικής κρίσης. 

Δέχτηκαν το τζογάρισμα των αποθεματικών στην ελεύθερη αγορά, δέχτηκαν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας ως λύση στο πρόβλημα της ανεργίας. Σήμερα καλούν τους εργαζομένους να πληρώσουν το «νόμιμο χρέος», καθιστώντας συνένοχους τους εργαζομένους για τα χρέη και τα ελλείμματα της πλουτοκρατίας. Θα συνεχίζεις να τους εμπιστεύεσαι και να τους ανέχεσαι;

Μόλις 25 δις ήταν η δήθεν «σπατάλη» των νοικοκυριών για καταναλωτικά δάνεια, μόλις 75 δις για την κάλυψη των στεγαστικών τους αναγκών. Στον αντίποδα 170 δις έλαβαν οι τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση τους, 500 δις είναι το αποθεματικό τους ενώ 600 δις φυλάνε στην Ελβετία μόνο, χώρια στις 10.000 οφ σορ εταιρείες. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε τις φορολογικές ελαφρύνσεις, τις επιδοτήσεις, τα έργα υποδομής που μόνο τις λαϊκές ανάγκες δεν εξυπηρετούν και τα άλλα προνόμια που απολάμβανε όλα αυτά τα χρόνια το μεγάλο κεφάλαιο.

Εμπιστεύσου τη ΔΑΣ ΟΤΑ και το ΠΑΜΕ. Επιβεβαιώθηκε σε όλα σου είπε. Σου είπε την αλήθεια. Έγκαιρα σε προειδοποίησε για τα δεινά που ζεις σήμερα, για την καπιταλιστική κρίση, για τον χαρακτήρα της Ε.Ε., το ευρώ κλπ. Μπήκε μπροστά, οργάνωσε την πάλη, είναι δύναμη σίγουρη, δοκιμασμένη στο καμίνι της ταξικής πάλης. Είναι δύναμη που μπορείς να ακουμπήσεις πάνω της, να συμπορευτείς μαζί της.

Έλα μαζί μας να διατρανώσουμε την αντίθεση μας και να πούμε το μεγάλο “ΟΧΙ” και παράλληλα να αγωνιστούμε για την κοινωνία που μας αξίζει:
-  Όχι στο νέο εργασιακό μεσαίωνα. Καμιά διαθεσιμότητα, καμιά απόλυση είτε με αξιολόγηση, είτε χωρίς. Όχι στο δουλεμπόριο των ΜΚΟ και της ΓΣΕΕ στους ΟΤΑ και στις συμβάσεις των 5μήνων. Όχι στα προγράμματα αυτεπιστασίας-εργολαβίας. Να μπει τέλος στο καθεστώς ομηρίας των συμβασιούχων. Ανάγκες υπάρχουν και μάλιστα μεγάλες που μπορούν να εξασφαλίσουν σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων. Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στους ΟΤΑ με 5νθήμερο, 7ωρο, 35ωρο. Για τα ΒΑΕ 5νθήμερο, 6ωρο, 30ωρο. Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας (σπαστό ωράριο, εκ περιτροπής εργασία). Ήδη συμβαίνει και στον Δήμο μας.
-  Όχι στη διασπαστική, διχαστική απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ που απαγορεύει στους συμβασιούχους να είναι μέλη της Ομοσπονδίας με δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του Γενικού Συμβουλίου, που αρνείται να εγγράψει στη δύναμη της Σωματεία τα οποία έχουν ως μέλη της συμβασιούχους. Όλοι οι συμβασιούχοι και έκτακτο προσωπικό με οποιαδήποτε σχέση εργασίας να έχουν το δικαίωμα να είναι μέλη του Σωματείου, με δικαίωμα ψήφου και στις αρχαιρεσίες για την εκλογή του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ.
-  Ενοποίηση όλων των ομοσπονδιών ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΠ-ΟΤΑ, ΟΜΕ-ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, ΠΟΣΕ-ΚΕΠ.
-  Όχι στη δανειακή σύμβαση. Όχι στο νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο. Όχι στη σφαγή των δημοσίων υπαλλήλων. 1.400 ευρώ κατώτατος βασικός μισθός με ανάλογη κλιμάκωση σε όλες τις κατηγορίες και τα μισθολογικά κλιμάκια. Αφορολόγητο όριο 20.000€ για ατομικό εισόδημα, 40.000 € για οικογενειακό και 5.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Να αυξηθεί η φορολογία για το μεγάλο κεφάλαιο στο 45%.
-  Κάτω τα χέρια από τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Να καλύψει τώρα η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία τα τεράστια χρέη που έχουν προς τα Ταμεία και τους Οργανισμούς, τα ποσά που «κουρεύτηκαν» με το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων. Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, και για τους ανέργους.
-  Όχι στο πετσόκομμα των επικουρικών συντάξεων και του ΕΦΑΠΑΞ.
-  Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και στο 80% του τελευταίου μισθού. Στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες, στα 55 και στα 50 αντίστοιχα για ΒΑΕ. Κανένας αποκλεισμός από την λίστα των ΒΑΕ με αυστηρά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Να προσμετράται ως συντάξιμος ο χρόνος της ανεργίας.
-  Όχι στον ν. 3852/2010 «Καλλικράτης». Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις (νερό, καθαριότητα, αποκομιδή-επεξεργασία-διάθεση σκουπιδιών κ.α.). Καμία ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Δήμων. Όχι στο χαράτσωμα και στην ανταποδοτική παροχή υπηρεσιών από τους Δήμους. Όχι στα ΣΔΙΤ. Ενιαίος φορέας διαχείρισης σκουπιδιών και υδάτινων πόρων.
-  Οργανωμένη συλλογική άρνηση πληρωμής όλων των χαρατσιών.
-  Ίδρυση και λειτουργία κρατικών βρεφονηπιακών σταθμών για όλα τα παιδιά. Μόνιμο παιδαγωγικό, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό, που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες.
-  Κατάργηση της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικής δράσης σ’ αυτόν τον τομέα.
-  Μεταφορά των υπαρχόντων δημοτικών σταθμών στο κράτος.
-  Δημιουργία σύγχρονων, ασφαλών υποδομών, στη βάση της ικανοποίησης των αναγκών των παιδιών.
-  Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία-Παιδεία-Πρόνοια για όλους.
-  Καμιά θυσία για τη σωτηρία της πλουτοκρατίας, των δανειστών και της Ε.Ε. Το χρέος είναι της πλουτοκρατίας, δεν το αναγνωρίζουμε. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Διαγραφή όλου του χρέους, λαϊκή συμμαχία-μέτωπο για αποδέσμευση από την Ε.Ε. και το λαό στην εξουσία.

Δώσε δύναμη στη δύναμη σου. Συμμάχησε με την εργατική τάξη. Είναι η πρωτοπόρα δύναμη της κοινωνίας. Είναι η δύναμη που μπορεί να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική. Εμπιστεύσου τους πολλούς, εμπιστεύσου αυτούς που έχουν το δίκιο με το μέρος τους, εμπιστεύσου αυτούς που σηκώνουν στην πλάτη τους όλο το βάρος της κοινωνικής παραγωγής. Την εργατική τάξη. Εκεί ανήκουμε όλοι, αυτήν την τάξη υπηρετούμε και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.

Δοκίμασε την δύναμη σου
11 Απριλίου, στηρίζουμε τη ΔΑΣ ΟΤΑ"

1 σχόλιο:

  1. Καλη σας επιτυχια παλικαρια. Στηριζομαστε σε εσας. Δεν σας βαζουν εύκολα στο χερι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.