Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Για την αποφυγή πυρκαγιάς κατά την περίοδο των εορτών

Υπογράφει για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γουμένισσας, ο Πυραγός Γκαντίδης Ι. Χρήστος
Κάθε χρόνο συμβαίνουν ατυχήματα που σαν αιτία έχουν τις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις.  Παραθέτουμε μερικά απλά μέτρα πρόληψης για όλους τους συμπολίτες μας.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ
- ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ πάντα φωτιστικά και διακοσμητικά προϊόντα που φέρουν ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ καταλληλότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΕΠΙΘΕΩΡΕΙΤΕ τουλάχιστον μια φορά το χρόνο τα χριστουγεννιάτικα φωτιστικά σας για διαρροές, κοψίματα, ή καμένες λάμπες καθώς και το φις για καλή προσαρμογή με την πρίζα για την αποφυγή σπινθηρισμών.
Ακολουθείτε πιστά τις ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ του κατασκευαστή για την τοποθέτηση των φωτιστικών, καθώς κάποια είναι κατασκευασμένα για ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ή ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ, αλλά ΟΧΙ και για τα δύο.
Αν σκοπεύετε να στολίσετε με φωτιστικά και ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ του σπιτιού σας, να το κάνετε πάντα κατά τη διάρκεια της μέρας για να μπορείτε να βλέπετε τυχόν φθορές στις καλωδιώσεις ή υγρασία που μπορεί να έχει εισχωρήσει στις επαφές. Αν έχουν επαφή με μεταλλικά αντικείμενα μην τα ανάψετε, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και λειτουργούν κανονικά.
ΕΛΕΓΞΤΕ τα volt των φωτιστικών με αυτά της πρίζας καθώς και σημάνσεις του ΕΛΟΤ για «Βεβαίωση Ελέγχου» από αρμόδιο εργαστήριο.
Μην ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΝΕΤΕ τα (συχνά χωρίς προδιαγραφές) πολύπριζα με διάφορες διακοσμήσεις και συσκευές. Μοιράστε τα ηλεκτρικά φορτία για την ασφάλεια της ηλεκτρικής εγκατάστασης του σπιτιού (ειδικά όταν αυτή είναι παλαιά)
Μην αφήνετε τα φωτιστικά να ακουμπούν σε υλικά που πιάνουν εύκολα φωτιά όπως χαρτιά ή υφάσματα κ.α.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ότι οι φωτεινές διακοσμήσεις δεν είναι φτιαγμένες για να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ το κάπου που να σας ικανοποιεί σαν θέση, αλλά ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να απέχει τουλάχιστον ένα (1) μέτρο από το τζάκι ή άλλες εστίες και να έχει και την απαιτούμενη «ασφάλεια» σε ότι αφορά την στήριξη του και να μην είναι σε επαφή με άλλα αντικείμενα του χώρου σας ή να φράσει εξόδους του σπιτιού.
Αν στολίσετε «φυσικό» δέντρο ΠΡΟΣΕΞΤΕ να μην είναι ξεραμένο και προσπαθήστε να το διατηρείτε υγρό με συχνό πότισμα.
Εάν αγοράσετε «τεχνητό» δέντρο, ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ πως φέρει πιστοποίηση ότι είναι κατασκευασμένο από βραδυφλεγή υλικά.
Τα παιδιά μαγεύονται από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και δεν θα πρέπει ποτέ να τα αφήνετε να παίζουν ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ κάτω από αυτό. Αναπτήρες, σπίρτα, καλώδια, πρίζες και φωτάκια θα πρέπει ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ προσεγγίσιμα από τα παιδιά. Για να αποφύγετε ανατροπές ή τραυματισμούς, ΜΠΟΡΕΙΤΕ να κόψετε τα χαμηλότερα κλαδιά ή να το στερεώσετε στο ταβάνι με πετονιά.
ΑΠΟΣΥΝΔΕΕΤΕ ΠΑΝΤΑ τα φωτιστικά του χριστουγεννιάτικου δέντρου προτού φύγετε από το σπίτι ή πριν πάτε για ύπνο.

ΚΕΡΙΑ
Αν ανάβετε κεριά στο χώρο σας, πρέπει πάντα να τα τοποθετείτε σε ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΒΑΣΕΙΣ (όχι πλαστικά ή άλλα εύφλεκτα υλικά), να τα έχετε ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ από κουρτίνες και ποτέ μην τα αφήνετε αναμμένα όταν φεύγετε. Κράτησε τα ΜΑΚΡΙΑ από χώρους που μπορεί να υπάρξει «ρεύμα» αέρα.
ΜΗΝ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ κάτω από ράφια ή άλλες επιφάνειες και αφήστε 10 cm τουλάχιστον απόσταση μεταξύ δύο κεριών.
ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ αναμμένα κεριά για να διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, και βεβαιωθείτε ότι κάθε αναμμένο κερί στο χώρο είναι τοποθετημένο μακριά από τα κλαδιά του δέντρου.


ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΚΑΙ
ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.