Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ερώτηση Γεωργαντά για τη φορολόγηση αγροτεμαχίων και οικοπέδων

Ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς κ. Γιώργος Γεωργαντάς συνυπέγραψε ερώτηση 60 βουλευτών της Ν.Δ οι οποίοι ζητούν από τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες με «αβάσταχτες» και «άδικες» φορολογίες.
Οι 60 βουλευτές κατέθεσαν την ερώτηση ενόψει των διαβουλεύσεων που θα ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομικών για την κατάρτιση του τελικού νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων του 2014 και τους συντελεστές με βάση τους οποίους θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια και τα εκτός σχεδίου οικόπεδα και κατοικίες, ενώ χαρακτηρίζουν υπερβολική την φορολογική επιβάρυνση στα αγροτεμάχια και υπογραμμίζουν:

«Με βάση τους πίνακες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και σύμφωνα με τους συντελεστές θέσης, χρήσης, απόστασης από τη θάλασσα, μεγέθους γηπέδων και κτίσματος, υπάρχει ανισότητα στη φορολόγηση και υπερβολική επιβάρυνση τόσο στους αγρότες που καλλιεργούν τα αγροτεμάχια αυτά, όσο και στους κατόχους αγροτεμαχίων που είναι αναξιοποίητα ή παρατημένα και δεν αποδίδουν».

«Η υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων, θα εμποδίσει την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας, λόγω της υπερβολικής επιβάρυνσης των αγροτών μας, ενώ πολλοί αγρότες δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν την παραπάνω φορολογία», επισημαίνουν οι βουλευτές της ΝΔ.

Το κείμενο της ερώτησης κλείνει με την υποβολή των εξής ερωτήσεων προς τους αρμόδιους Υπουργούς:

« Α) Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες μας με αβάσταχτες και άδικες φορολογίες;

B) Τι προτίθεσθε να πράξετε σχετικά με τις εγκαταλελειμμένες και ανεκμετάλλευτες γαίες οι οποίες κανένα έσοδο δεν επιφέρουν στους κατόχους τους;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.