Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Πιθανή η αύξηση του εισιτηρίου πρόσβασης στα νοσοκομεία στα 25 ευρώ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αύξησης του εισιτηρίου πρόσβασης στα δημόσια νοσοκομεία από τα 5 στα 25 ευρώ ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους της Τρόικας το Σεπτέμβριο. Εξέφρασε, πάντως, αμφιβολίες για το κατά πόσον μπορεί να εισπραχθεί το συγκεκριμένο ποσό: «Με δεδομένο ότι η ετήσια δαπάνη για το 2013 εμφανίζεται μειωμένη κατά 80 εκατομμύρια, θα διαπραγματευτούμε με την τρόικα την εφαρμογή του μέτρου ή την αναπροσαρμογή του ποσού» ανέφερε.

Κατά τα άλλα, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας από το ΕΣΥ και αναμένεται μέχρι 16 Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κινητικότητας στα οκτώ νοσοκομεία που εφαρμόζεται το μέτρο.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οι γιατροί του ΕΣΥ που συνταγογραφούν για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)θα υποβάλουν στο εξής «πόθεν έσχες», όπως θα συμβεί με τους διοικητές των νοσοκομείων.
Ως προς την απογραφή των ασφαλισμέ
νων του ΕΟΠΥΥ ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν υπάρχει εικόνα για τους έμμεσα ασφαλισμένους και όσους έχουν απωλέσει την ασφαλιστική τους κάλυψη και διευκρίνισε ότι σε πρώτη φάση θα γίνει χωρίς τη συμμετοχή των ασφαλισμένων, αλλά με την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών αρχείων της ΗΔΙΚΑ, του Taxis και όσων Ταμείων διαθέτουν μητρώο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.