Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Τσάκωσαν τρία στελέχη του Σ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας για δωροδοκία

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σχηματίστηκε χθες (8-7-2013), από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος τριών υπαλλήλων του Σ.Δ.Ο.Ε Κεντρικής Μακεδονίας και μιας ιδιώτιδας - λογίστριας, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση παθητικής δωροδοκίας, εκβίασης ημεδαπού επιχειρηματία κ.α συναφών αδικημάτων.
Πρόκειται για έναν 60χρονο προϊστάμενο Τμήματος, ένα 55χρονο ελεγκτή και αναπληρωτή Τμηματάρχη, ένα 37χρονο ελεγκτή, οι οποίοι υπηρετούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και μια 50χρονη ημεδαπή, λογίστρια.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, στα -κατά περίπτωση- αδικήματα, της παθητικής δωροδοκίας κατά συναυτουργία κακουργηματικής μορφής, που τελέστηκε από υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, της άμεσης συνέργειας σε παθητική δωροδοκία, της εκβίασης κατά συναυτουργία και της άμεσης συνέργειας σε εκβίαση, της εγκληματικής οργάνωσης, της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος καθώς και της υπεξαγωγής εγγράφων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπού, ιδιοκτήτη καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την οποία στις αρχές του τρέχοντος μηνός, δύο υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλονίκης (37χρονος και 55χρονος), κατά τη διάρκεια ελέγχου στο κατάστημα του, αφαίρεσαν από τη σύζυγό του ένα βιβλίο της επιχείρησης, στο οποίο σημείωνε άτυπα τις οικονομικές του συναλλαγές.

Ο καταστηματάρχης ενημέρωσε την λογίστρια του (50χρονη συλληφθείσα), η οποία αφού μετέβη στο κατάστημα και συναντήθηκε με τους δυο υπαλλήλους, τον πληροφόρησε ότι για να μην βεβαιώσουν πρόστιμο, το οποίο μπορούσε να «ανέλθει» στις 100.000 ευρώ, απαιτούσαν αρχικά το ποσό των 15.000 ευρώ, ενώ τις επόμενες ημέρες η απαίτηση διαμορφώθηκε στο ποσό των 25.000 ευρώ.

Στη συνέχεια και αφού προηγήθηκαν συνεννοήσεις και διαπραγματεύσεις μεταξύ του καταστηματάρχη και της λογίστριας, για τον τρόπο παράδοσης των χρημάτων, χθες (8-7-2013) ο καταστηματάρχης της παρέδωσε το προσημειωμένο ποσό των 25.000 ευρώ, στο γραφείο της. Οι αστυνομικοί, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, την συνέλαβαν ενώ στην τσάντα της βρέθηκε και κατασχέθηκε όλο το ποσό, που της είχε παραδώσει ο καταστηματάρχης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το ποσό προορίζονταν για τον 60χρονο υπάλληλο, ο οποίος στη συνέχεια θα το μοιράζονταν με τους άλλους δυο συναδέλφους του.

Ακολούθησε η σύλληψη και των τριών υπαλλήλων και σε έρευνα που διενεργήθηκε στο γραφείο του 60χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το βιβλίο, το οποίο είχαν αφαιρέσει οι δυο άλλοι υπάλληλοι από το κατάστημα, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και η υπηρεσιακή εντολή ελέγχου του Σ.Δ.Ο.Ε., προς τον 55χρονο και τον 37χρονο, για την πραγματοποίηση ελέγχου στο κατάστημα.

Σε έρευνα στο γραφείο του 55χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε υπηρεσιακό έγγραφο με τα αποτελέσματα του ελέγχου στο κατάστημα του καταγγέλλοντα, όπου εμφαίνεται ότι δεν διαπιστώθηκε παράβαση και ότι δεν κατασχέθηκε κάτι.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.