Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

’’Καταγραφή του επαγγελματικού εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων ’’

Στο πλαίσιο εναρμόνισης της οδηγίας 2009/128/ΕΚ σχετικά με "τον καθορισμό πλαισίου κοινοτικής δράσης με σκοπό την επίτευξη ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων", ψηφίστηκε ο Νόμος 4036/27-01-2012 (ΦΕΚ Α8/2012) "διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις.
Με βάση τον παραπάνω Νόμο ορίζεται η Δ/νση Αξιοποίησης Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Μηχανικού Εξοπλισμού ως αρμόδια για τον σχεδιασμό και την εποπτεία της τακτικής επιθεώρησης του επαγγελματικού εξοπλισμού εφαρμογής (μία τουλάχιστον επιθεώρηση μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2016), ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων θα τηρούν μητρώο στο οποίο θα καταγράφεται ο επαγγελματικός εξοπλισμός εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων κατά κατηγορία, γεωγραφική περιοχή και χρήση.

Ως επαγγελματικός εξοπλισμός εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων, θεωρείται ο εξοπλισμός που περιλαμβάνει βασικά τις παρακάτω κατηγορίες:

α) Νεφελοψεκαστήρες (συρόμενοι, φερόμενοι / αναρτώμενοι, αυτοκινούμενοι),

β) Ψεκαστικά αγρού (συρόμενα, φερόμενα / αναρτώμενα, αυτοκινούμενα).

Σε συνέχεια του υπ.αριθμ. 361 / 27- 03- 2013 εγγράφου της υπηρεσίας μας με το οποίο ορίζονταν ως καταληκτική ημερομηνία καταγραφής η 31η Μαϊου 2013, σας ενημερώνουμε ότι η καταγραφή του επαγγελματικού εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων συνεχίζεται και πέραν της 31ης Μαϊου, που είχε αρχικά οριστεί. Τα αρχεία καταγραφής θα είναι δυναμικά και η υπηρεσία μας θα δέχεται συνεχώς νέες αιτήσεις καταγραφής, τόσο για υφιστάμενο εξοπλισμό εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων όσο και για νέες μελλοντικές αγορές, αλλά και ενδεχόμενες μελλοντικές μεταβιβάσεις.

Παρακαλούνται οι κάτοχοι επαγγελματικού εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων, να προσέλθουν στην υπηρεσία μας για να δηλώσουν τα στοιχεία των ψεκαστικών μηχανημάτων τους. Για τον σκοπό αυτό επισυνάπτεται απογραφικό δελτίο εξοπλισμού γεωργικών φαρμάκων, το οποίο καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να το προσκομίζουν συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο, ώστε η υπηρεσία μας να προχωρήσει στην καταγραφή του εξοπλισμού κατά γεωγραφική περιοχή, κατηγορία και χρήση.

1 σχόλιο:

  1. Μια ακόμη ανοησία της Δημόσιας Διοίκησης...
    Τα στοιχεία αυτά έπρεπε να υπάρχουν στο Μητρώο Αγροτών..κι αν δεν υπάρχουν εκεί να συμπληρωθούν επιτέλους!! κι όχι να φτιαχτεί ένα "παράλληλο σύστημα" για τη συλλογή των ίδιων στοιχείων!!
    Τελικά ο καθένας ζει στο δικό του "παράλληλο σύμπαν".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.