Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία στην Κορυτσά

Κορυτσά: Χορευτές φωτογραφίζονται με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο,τους Περιφερειάρχες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας και τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας 
Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013, πραγματοποιήθηκαν στην Κορυτσά εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας κ. Μιχάλης Μαγειρίας, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Κορυτσά, παραβρέθηκε στις εκεί εορταστικές εκδηλώσεις , επικεφαλής αντιπροσωπείας Βλάχικων Συλλόγων.

Συμμετείχαν, τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων : Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα Τζούρτζιας της Αθαμανίας, Σύλλογος Βλάχων Ημαθίας - Παλιό Σκυλίτσι, Ευεργετικός Σύλλογος Γαρδικίου - Αθαμάνων "Οι Άγιοι Ανάργυροι".

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Κορυτσά, ο κ. Μαγειρίας είχε συναντήσεις και επαφές με εκπροσώπους των Βλάχικων συλλόγων της περιοχής. 


Κορυτσά: Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας κ. Μιχάλης Μαγειρίας, δωρίζει το βιβλίο ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΛΑΧΟΙ στον Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο 

Κορυτσά: Χορευτές με τον βουλευτή Θεσσαλονίκης της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Γκιουλέκα 

Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής 

Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής 

Τα χορευτικά τμήματα στην εκδήλωση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.