Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Μόνο σε τράπεζες και ΕΛ.ΤΑ. οι οφειλές προς Δ.Ο.Υ. από τον Ιούνιο

Υπογράφει για την Δ.Ο.Υ. ΚΙΛΚΙΣ-ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ
Ο Προϊστάμενος
Σωκράτης Μοδ. Σαλτσίδης
"Ενημερώνουμε τους συναλλασσόμενους με την υπηρεσία μας που επιθυμούν την καταβολή όλων των βεβαιωμένων σ’ αυτήν χρεών τους, ότι αυτή είναι εφικτή χωρίς την φυσική παρουσία τους στην υπηρεσία μας μέσω της χρήσης της «Ταυτότητας Οφειλής» (Τ.Ο.).
Σχετική για την εφαρμογή της Τ.Ο. είναι η Πολ.1212/23.11.2012. Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, ο συναλλασσόμενος μπορεί να χρησιμοποιεί την Τ.Ο. για την πληρωμή όλης ή μέρους της οφειλής του σε οποιοδήποτε Τραπεζικό Ίδρυμα ή ΕΛΤΑ χωρίς κόστος και χωρίς υποχρέωση διατήρησης λογαριασμού στην αντίστοιχη Τράπεζα ή ΕΛΤΑ. 

Με δεδομένο ότι από 1/6/2013 ο παραπάνω τρόπος θα είναι ο πάγιος και αποκλειστικός τρόπος εξόφλησης των οφειλών των συναλλασσομένων με την Δ.Ο.Υ., τους καλούμε να προχωρήσουν άμεσα στην χρήση της παραπάνω δυνατότητας έτσι ώστε η μετάβαση από το προηγούμενο καθεστώς (της φυσικής δηλαδή παρουσίας στην Δ.Ο.Υ. για την εξόφληση των χρεών) στο νέο (δηλαδή της χρήσης της Τ.Ο. και της πληρωμής μέσω Τραπεζικών Ιδρυμάτων ή ΕΛΤΑ) να γίνει ομαλά και σταδιακά εξασφαλίζοντας την εξοικείωση τους στην νέα διαδικασία. 

Η απόφαση αυτή αφορά και την εξόφληση ρυθμισμένων χρεών μέσω της χρήσης αντίστοιχα της «Ταυτότητας Ρυθμισμένης Οφειλής» (Τ.Ρ.Ο). Η εξόφληση και των δύο περιπτώσεων μπορεί να γίνεται και μέσω εναλλακτικών μορφών είσπραξης που διαθέτουν οι νέοι φορείς είσπραξης (πχ web-banking).

1 σχόλιο:

  1. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.