Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Το Χρονικό της 25ης Μαρτίου 1821, από μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς

Βδομάδες ετοίμαζαν οι δάσκαλοι και οι μαθητές της ΣΤ' τάξης το θεατρικό δρώμενο που παρουσίασαν στις 22 Μαρτίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Κιλκίς... Κι όλα ήταν άψογα! Η σκηνοθεσία, η παρουσίαση, η μουσική... Το θέμα ήταν βέβαια "Το χρονικό της 25ης Μαρτίου 1821" κι αποδόθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Σε μια σειρά χρονολογημένα σκετσάκια, οι μαθητές αναπαράστησαν τα κυριότερα σημεία της Επανάστασης, με γλαφυρό και συγκινητικό τρόπο.

Την εκδήλωση προλόγισε με ένα λιτό και περιεκτικό λόγο, που άγγιξε όλους, ο Διευθυντής του Σχολείου Χρήστος Νίκας και τίμησαν με την παρουσία τους οι κκ Σύμβουλοι της ΠΕ Κιλκίς, οι μαθητές του σχολείου και μεγάλος αριθμός γονέων, παρόλο το πρωινό της εκδήλωσης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ' έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, με την καθοριστική καθοδήγηση των δασκάλων τους, Θεόδωρου Γιαννακού και Κατερίνας Μπόσκου.

Τα κοστούμια δάνεισαν με γενναιοδωρία οι σύλλογοι της πόλης μας: το Λύκειο Ελληνίδων, οι Αργοναύτες, οι Σαρακατσαναίοι και ο Άγιος Τρύφων. Ακόμη συμμετείχαν σε ένα δρώμενο για τα κλεφτόπουλα οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ1 και Γ2, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, της Νίκης Παυλίδου και του Γιάννη Χρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.