Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Επιτέλους ! Κολυμβητήριο στο Κιλκίς σε 2 χρόνια !! Παραδίδεται το Μάιο του 2041 μΧ

 Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Το κείμενο είναι αφιερωμένο στους αφανείς ήρωες Κιλκισιώτες γονείς, οι οποίοι έχουν παιδιά με αναπηρία και πηγαινοέρχονται 2-3 φορές την εβδομάδα σε κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης, με δικά τους ΙΧ, αλλά και έξοδα δασκάλων κτλ με την ελπίδα να θεραπεύσουν τα παιδιά τους…
Διότι αν περίμεναν από τους «σωτήρες», κάηκαν…


Τότε στις αρχές του 20ου αιώνα, αναρωτιόμασταν όλοι μας: Γιατί τα παιδιά μας το έριξαν στο αλκοόλ, τα τσιγάρα, τα ναρκωτικά, την κατάθλιψη, την παρανομία, τη βία, και τις ατέλειωτες ώρες «εγκλωβισμένα» μέσα στο ιντερνέτ και τα κινητά τους; 




Φωνάζαμε, διαμαρτυρόμασταν, γράφαμε, τότε εκείνα τα χρόνια προς τους υπευθύνους. «Κάντε κάτι ρε επιτέλους για τα παιδιά μας. Τα χάνουμε …!». Που να ακούσουν όμως αυτοί. Η καρέκλα μετρούσε για αυτούς. Για τα παιδιά μας θα ενδιαφερόταν; Τι ζητούσαμε μήπως; Ένα απλό κολυμβητήριο, σε μια πόλη που η μοναδική γούρνα για βουτιές ήταν το Σαλάτς.. 

Και φώναζαν οι ψυχολόγοι, γιατροί, παιδαγωγοί. Θέλετε να σώσετε τα παιδιά σας; Βάλτε τα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Όχι βέβαια με τον φονικό πρωταθλητισμό… Όσο δε, για τα άτομα με κινητικά ή νοητικά προβλήματα; Oι φυσίατροι και οι νευρολόγοι ήταν κατηγορηματικοί: « Μόνο η επαφή με το νερό, μπορεί να φέρει βελτίωση στον ασθενή. Διότι η έλλειψη βαρύτητας του δίνει άλλο συναίσθημα, αλλά και το υγρό στοιχείο του επαναφέρει «μνήμες» από την μητρική κοιλιά όταν ήταν έμβρυο..» 



Ζήσαμε ατέλειωτη κοροϊδία οι Κιλκισιώτες. Ελάχιστες πόλεις δεν έχουν κολυμβητήριο στην Ελλάδα. Και φυσικά, μέσα σε αυτές, και ο συνήθης ύποπτος …το Κιλκίς. Πονάει η αλήθεια, αλλά αυτή είναι…. Το Κιλκίς είναι «πεταμένο». Χρυσώσανε το χάπι με ένα ασήμαντο και μικρό ΤΕΙ, έδιωξαν το στρατό, και τα εργοστάσια Σταυροχωρίου και Παντελεήμωνα αργοπεθαίνουν. Ανεργία, μιζέρια, θλίψη.. 

Γιατί άραγε εκλέξαμε όλους αυτούς; Η κοροϊδία περί κολυμβητηρίου ξεκίνησε τη δεκαετία του 70. Τότε που ήρθε ο Αχιλλέας, ο αδελφός του Καραμανλή και ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες, το σχέδιο του περί κολυμβητηρίου στο Κιλκίς. Παιδάκια ήμασταν. Χαρήκαμε, γελάσαμε, ονειρευτήκαμε ένα διαφορετικό Κιλκίς, αλλά για άλλη μια φορά μείναμε με το …σωσίβιο στο χέρι.. 
Έφυγε ο Αχιλλέας, ήρθαν μετά οι επόμενοι, και ξανά οι επόμενοι, αλλά πισίνα γιοκ. Επί χρόνια καταπίναμε, καταπίναμε, καταπίναμε, τα ψέματα, τις υποσχέσεις, τις φτηνές δικαιολογίες και την ανικανότητα τους. Μήπως επιτέλους κάνουν ένα απλό κολυμβητήριο. Καθυστερήσεις, αναβολές.. Φταίει ο εργολάβος, φταίει η περιφέρεια, φταίει ο ένας, φταίει ο άλλος, φταίμε εμείς, φταίτε και εσείς, φταίει και ο Χατζηπετρής. 


Ώσπου πριν 30-40 χρόνια, επιτέλους το θεμελιώνουν. Κλαίγαμε από χαρά και συγκίνηση. Δεν το πιστεύαμε. Αφού πληρώνουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να θεμελιώσουν το πολυπόθητο κολυμβητήριο Κιλκίς, ξαφνικά ακυρώνεται το έργο !!! «Κακώς είχαμε προβλέψει να γίνει η πισίνα 50 μέτρα, ενώ είναι βιώσιμη οικονομικά μόνο στα 25 μέτρα» Που να το πεις αυτό στην Ευρώπη; Θα σε κλείσουν στο ψυχιατρείο. Κι όμως, αυτή ήταν η επίσημη αιτία διακοπής του έργου. Πεταμένα λεφτά για τσιμέντα και σίδερα που θα γινόταν κάποτε κολυμβητήριο. Και μετά κατάλαβαν τα σαΐνια ότι το κόστος συντήρησης και λειτουργίας ήταν αβάσταχτο.. Αφού ξεκίνησαν και χρυσοπλήρωσαν.. Μήπως από την τσέπη τους τα έβαζαν…; 



Ώσπου φτάνουμε σήμερα στο 2039 μΧ. Τι να κάνουμε; Να περιμέναμε από αυτούς μήπως και προκόψουμε; Για άλλη μια φορά επινοήσαμε, δημιουργήσαμε, ελπίσαμε. Αποφασίσαμε να χτίσουμε μόνοι μας οι Κιλκισιώτες, ένα ιδιωτικό Κολυμβητήριο και ένα Αθλητικό κέντρο. Το έργο θα ξεκινήσει σύντομα και θα παραδοθεί το 2041 μΧ… 

Πως το κάναμε; Πανεύκολα, φτηνά, κερδοφόρα, Κιλκισιώτικα. Με συμμετοχή όλων των Κιλκισιωτών. Πολυσυμμετοχική δημοκρατία δε λέγαμε ότι θέλουμε τόσα χρόνια; Ιδού η Ρόδος. Διότι το πήδημα το είχαμε φάει ήδη.. 
Κατ αρχήν νοικιάσαμε πάμφθηνα για 25 χρόνια, ένα χωράφι που είχε σιτάρι, κοντά στο παλιό στρατόπεδο «Δογάνη». Επιλέχθηκε το συγκεκριμένο σημείο, διότι το παλιό στρατόπεδο έγινε ένας σύγχρονος Ευρωπαϊκός προαστιακός σιδηροδρομικός σταθμός. Έτσι χιλιάδες παιδιά από Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, θα έρχονται μέσα σε ελάχιστο χρόνο για να προπονηθούν στο υπερσύγχρονο κολυμβητήριό μας. 



Ο αγρότης που το είχε, όταν υπογράψαμε τα συμβόλαια, επί 3 ημέρες «έλιωσε» στη γράπα και ήταν τύφλα στο μεθύσι από τη χαρά του. Ποιο πολλά έπαιρνε από το ενοίκιο μας παρά από την επιδότηση. Όσο για την τιμή στο στάρι; Τι είναι ο κάβουρας, τι είναι και το ζουμί του…… 


Στο υπόγειο θα είναι το προπονητικό αθλητικό κέντρο για να μπορούν τα παιδιά να προπονούνται χειμώνα-καλοκαίρι ( ούτε στα κρύα και στις βροχές, ούτε στις ζέστες). Και όταν μιλάμε για υπόγειο, εννοούμε έναν απέραντο ψηλοτάβανο χώρο, χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Θα έχει χώρους προπονήσεων για ποδόσφαιρο 5Χ5, μπάσκετ, βόλεϊ, στίβο, πάλη, πινγκ πονγκ κτλ Στον επάνω όροφο θα είναι το κολυμβητήριο και το υπόλοιπο γυμναστήριο. 


Πως χρηματοδοτήθηκε το έργο; Γίναμε όλοι μέτοχοι. Αναθέσαμε αποκλειστικά σε Κιλκισιώτες πολιτικούς μηχανικούς, να κάνουν τις μελέτες, τα σχέδια και την κατασκευή. Δεν πληρώθηκαν. Τους κάναμε μετόχους, όπως και όλους τους υπόλοιπους που συνεργάστηκαν. Δουλειά δεν ήθελαν; Τους τη δώσαμε. 

Εκσκαφές, υλικά, μπετά κτλ, ΟΛΑ με μηχανήματα από εδώ, και αγορασμένα τα υλικά από επιχειρήσεις της πόλης. Το μεγαλύτερο όγκο προκατασκευών τον πήρε μεγάλη Κιλκισιώτικη εταιρεία προκατασκευών. Το ίδιο έγινε και με τα αλουμινένια κουφώματα. Δικιές μας εταιρείες αλουμινίου, από Σταυροχώρι και Παντελεήμωνα πήραν τη δουλειά. Ξαναπήραν μπρος τα εργοστάσιά μας, προσέλαβαν επιπλέον κόσμο για να δουλέψει.. 

Το κτίριο θα είναι αποκλειστικά φτιαγμένο, με τζάμι και αλουμίνιο. Θα μπουν φωτοβολταϊκά πάνελ για την αυτονομία σε ρεύμα, αλλά και τη θέρμανση του νερού. Και αυτά από Κιλκισιώτικα χέρια. 


Τα τζάμια τα έβαλαν και πάλι Κιλκισιώτες «τζαμάδες». Ασανσέρ και γενικά τεχνολογικό εξοπλισμό η Κλέμμαν. Ηλεκτρολογικά, εσωτερικοί εξοπλισμοί, έπιπλα κτλ και πάλι δικοί μας άνθρωποι από την πόλη. Να περίμεναν τα μαστόρια να «ξαναπάρει μπρος» η οικοδομή μήπως και δουλέψουν; Ούτε για αστείο. Επιτέλους όλοι είχαν δουλειά, μα κυρίως τα λεφτά έμειναν στον τόπο μας. Αυτοί είναι και οι βασικοί μέτοχοι, αλλά και όσοι απλοί πολίτες ήθελαν να επενδύσουν, συν τα άλλα εργοστάσια του Σταυροχωρίου και του Αγ. Παντελεήμονα. 


Στην ουσία ΕΠΕΝΔΥΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. Το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής μας… Τόσα χρόνια επενδύαμε σε αμοιβαία κεφάλαια, μετοχές, μπουζούκια, κόμματα… 


Αν αφαιρέσεις τις μίζες που έπρεπε να δοθούν, και τις καθιερωμένες υπερτιμολογήσεις, τότε μιλάμε ότι με ελάχιστο κόστος χτίσαμε κάτι ΚΑΛΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. 

Πως θα γίνουμε βιώσιμοι; Απλά ΟΛΟΙ θα δίνουν συνδρομή. Ακόμα και τα παιδιά των μετόχων. Δωρεάν μόνο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι αποδεδειγμένα φτωχοί. Για αυτούς θα πληρώνει ο Δήμος. Επιπλέον θα μπει στο λογαριασμό της ΔΕΥΑΚ ένα τέλος «υπέρ κολυμβητηρίου» αξίας 1 ευρώ. 10.000 νοικοκυριά Χ1 ευρώ= 10.000 ευρώ επιπλέον κάθε μήνα. Άσχημα είναι για να λειτουργεί λίγο ποιο σωστά το κολυμβητήριό μας; Οι συνήθεις ελάχιστοι γκρινιάρηδες, ξεσηκώθηκαν για τη συνδρομή και το 1 ευρώ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩ ΜΑΣ. Αυτούς τους χαρίσαμε και τη συνδρομή, και το 1 ευρώ… 


Εκλέξαμε μια διοίκηση μετόχων η οποία θα «συνουσιάζει και θα δέρνει». Βάλαμε ανθρώπους που κυρίως είναι συνταξιούχοι (λόγω ελευθέρου χρόνου και εμπειρίας, δηλ. γιατρούς, καθηγητές, δικηγόρους κτλ ). Έχουν τα παιδιά τους, η τα εγγόνια τους για να αθλούνται. Άρα θα βάλουν τα δυνατά τους. Κέρβεροι θα είναι και σε όποιον αρέσει. Αλλά ΔΙΚΑΙΟΙ και ΕΝΤΙΜΟΙ.. Με ένα στόχο όμως. ΤΗ ΣΩΣΤΗ και ΒΙΩΣΙΜΗ λειτουργία του κολυμβητηρίου και του αθλητικού κέντρου. 


Επίσης μέσα στο αθλητικό μας κέντρο νοικιάσαμε μαγαζιά σε ιδιώτες. Και από εκεί έσοδα. Καφετέριες, εστιατόρια, σάουνες,παιδότοποι, μαγαζιά με αθλητικά και άλλα είδη, μίνι μάρκετ κτλ, θα δώσουν και ζωή στο κέντρο μας, αλλά και επιπλέον έσοδα.
Μέχρι κομμωτήριο φτηνό θα βάλουμε με άνεργους κομμωτές, αλλά και σπουδαστές από τα ΙΕΚ. Κάναμε και μια συμφωνία με τα ΤΕΙ φυσιοθεραπείας Σίνδου, να έρχονται οι φοιτητές εδώ και να κάνουν την πρακτική τους για μασάζ και φυσιοθεραπείες. Τιμή; 10 ευρώ. 5 εμείς, 5 αυτοί. Ήδη υπάρχουν λίστες και εδώ με τέτοια τιμή. 

Με σκληρή δουλειά, μεράκι, οργάνωση αλλά και υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών στοχεύουμε και στους γείτονες. Να έρχονται για προπονήσεις από Θεσσαλονίκη, τους γύρω νομούς, αλλά και από Βαλκανικές χώρες, για προετοιμασίες ομάδων κτλ.

Επιπλέον θα προσλάβουμε με συμβάσεις, δασκάλους κολύμβησης, αλλά θα δημιουργήσουμε και διεθνή σχολή ναυαγοσωστών. Συνεργαστήκαμε με φυσίατρους, γιατρούς παθολόγους που αποφοίτησαν πρόσφατα (νέους και άνεργους) για συνεχή παρακολούθηση των αθλητών σε ιατρικά θέματα. 



Επιπλέον δημιουργήσαμε τμήματα για εκμάθηση κολύμβησης ηλικιωμένων. Τα γερόντια βρήκαν τη χαρά τους όταν το άκουσαν. Είναι καλύτερα που πηγαίνουν καφενείο οι άντρες, να παίζουν χαρτιά και να πίνουν ουίσκια μέσα στην καπνίλα; Ή, οι γυναίκες που ήταν κλεισμένες στο σπίτι να κλαίνε τη μοίρα τους, πλέκοντας εργόχειρα και να βλέπουν τούρκικα σήριαλ μήπως και τους φύγει η ανία; Εκατοντάδες μεσήλικες ή υπερήλικες Κιλκισιώτες και Κιλκισιώτισες, έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον. Και θα «ρίξουν» και επιπλέον χρήμα στην αγορά της πόλης. Ναι από αυτό που έχουν κρυμμένο σε μασούρια…

Εκεί όμως που τους τρελάναμε όλους παγκοσμίως είναι η δημιουργία του θεραπευτικού τμήματος κολύμβησης μικρών παιδιών με κινητικά και νοητικά προβλήματα, αλλά και ενηλίκων με προβλήματα υγείας (τροχαία, σκλήρυνση καταπλάκας, αρθρώσεις, ψυχολογικά προβλήματα κτλ). Χιλιάδες κόσμου ζει το Γολγοθά της αποθεραπείας από οποιαδήποτε αρρώστια, αλλά δε βρίσκει που να πάει. Κι αν βρει τον «γδέρνουν». Στο Κιλκίς όμως είμαστε φτηνοί, φιλικοί, ανθρώπινοι, εξυπηρετικοί για το συνάνθρωπο..

«Σπάσανε» τα τηλέφωνα από όλη την Ελλάδα να έρθουν στο Κιλκίς για θεραπεία. Και ακόμη δεν το χτίσαμε !! Μέχρι και τμήμα για απώλεια βάρους επινοήσαμε. Ένας μετανάστης έφερε μια φορά τη Σουηδέζα γυναίκα του. Μόλις είδε τη μακέτα φώναξε: Unbelievable Babis !!!! The life in Kilkis, is like Sweden !!

Κιλκισιακός-Στοκχόλμη 5-0 Κιλκίς 2039 μΧ..

Επί του πιεστηρίου: Επειδή συνήθως η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία, αναφέρουμε ότι λειτουργεί ιδιωτικό κολυμβητήριο στο Κιλκίς!! Ναι στο Κιλκίς του 2015 μΧ και όχι του 2041 μΧ….

Για του λόγου το αληθές δείτε ΕΔΩ

10 σχόλια:

  1. Πολύ καλός, πολύ δυνατός, χαίρομε για το κουράγιο σου και για την χαρά που μας δίνεις με τα δικά σου όνειρα διότι εμείς πάψαμε να ονειρευόμαστε, δεν έχουμε άλλο ύπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανο είσαι φοβερός, πράξεις τα έργα σου. Σήμερα βρήκες τον πρώτο μέτοχο στο επιχειρηματικό σου πλάνο, συνέχισε έτσι αγόρι μου και ότι χρειαστείς κοντά σου ,θα εμφανιστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα είναι αργά κάποτε όμως θα είναι πολύ αργά, ξυπνάτεεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξυπνάτε Κιλκισσιωτες θα μας φάει το μαύρο το σκοτάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όντως οι φωτογραφίες με τις σκουριασμένες σιδερόβεργες, είναι από τη σημερινή κατάσταση του ημιτελούς κολυμβητηρίου Κιλκίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο ρε Πανο συνέχισε μπας και ξυπνήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευλογάτε τα γένια σας με τις ασυναρτησίες του...

      Διαγραφή
  7. Ο κομπλεξικός ξαναχτύπησε. Μάλλον δεν αντέχει να δουν άσπρη και οι ανάπηροι. Τελικά η αναπηρία είναι στο μυαλό κάποιων κομπλεξικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βλάκα 3:19 ούτε τα ανάπηρα παιδιά δε σέβεσαι; Πόσο πεταμένος μπορεί να είσαι και να μη σέβεσαι τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άλλο ΣΕΒΑΣΜΟΣ και άλλο οι ασυναρτησίες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.