Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Εκδήλωση της ΚΝΕ Κιλκίς το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Οργάνωση Κιλκίς της ΚΝΕ σας καλεί να συμμετάσχετε στην εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα:  «ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ, Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΗ / 6:00μμ / ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
-      Έκθεση φωτογραφίας, Έκθεση βιβλίου, Ομιλία, Συζήτηση,
-      Ποιήματα, Βίντεοπροβολές, Αγωνιστικά Τραγούδια,
-      Ενημερωτικά Περίπτερα Μαθητών και Εργαζομένων

Οι νέοι και οι νέες της ηλικίας μας, όσοι δηλαδή έχουμε γεννηθεί από τη δεκαετία του '80 και μετά, μεγαλώσαμε και ζούμε σε μία περίοδο που έχει σφραγιστεί συνολικά από την ανατροπή του Σοσιαλισμού στη Σοβιετική Ένωση και τα κράτη της σοσιαλιστικής οικοδόμησης. Είναι μία περίοδος στην οποία έχουν χαραχτεί βαθιά οι αρνητικές συνέπειες της αντεπανάστασης και της κρίσης του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Έχουν εκτοξευτεί τόνοι λάσπης και συκοφαντίας ενάντια στην προσφορά του Σοσιαλισμού στην ανθρωπότητα, κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα.

Οι αντεπαναστατικές ανατροπές συνοδεύτηκαν από τους πανηγυρισμούς των αστών και τις "κραυγές" τους ενάντια στο σοσιαλισμό - κομμουνισμό και τις νομοτέλειές του. Η καπιταλιστική παλινόρθωση προπαγανδίστηκε ως "αιώνια" και ολοκληρωτική νίκη του καπιταλισμού απέναντι στο Σοσιαλισμό. Αστοί θεωρητικοί έκαναν λόγο για το "τέλος" της ταξικής πάλης, για το "τέλος της ιστορίας", εκφράζοντας τους ευσεβείς πόθους της τάξης τους... Ο καπιταλισμός προβλήθηκε και προβάλλεται, ως ένα σύστημα που ταιριάζει δήθεν στη "φύση" του ανθρώπου. Η λειτουργία της αγοράς παρουσιάζεται ως "φυσική" και "αιώνια" αναγκαιότητα. Το καπιταλιστικό κέρδος αναδεικνύεται ως το μοναδικό κίνητρο για οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική πρόοδο.

Μεγάλο βάρος της αντικομουνιστικής-αντισοσιαλιστικής προπαγάνδας πέφτει στο ζήτημα της δήθεν έλλειψης «ελευθερίας και δημοκρατίας» κατά την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.

Στο επίκεντρο της επίθεσης τίθεται η επαναστατική εργατική εξουσία, το κράτος της εργατικής τάξης, η δικτατορία του προλεταριάτου, ο ρόλος του Κομμουνιστικού Κόμματος. Οι κεφαλαιοκράτες δεν ανέχονται, τρέμουν στην ιδέα η εργατική τάξη να συγκροτηθεί ως κυρίαρχη τάξη και οι ίδιοι να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η αστική τάξη μπορεί και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να καλλιεργεί και να επιβάλλει την κυριαρχία της. Αξιοποιεί τους θεσμούς της, το κράτος της, την εκπαίδευση, τα ΜΜΕ. 

Ο αντικομμουνισμός και η διαστρέβλωση της ιστορίας έχουν γίνει επίσημη κρατική διδασκαλία, η χυδαιότητα περί «ολοκληρωτικών καθεστώτων» και της εξίσωσης φασισμού-κομμουνισμού είναι επίσημη πολιτική της ΕΕ. Στα σχολεία, η μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών βαφτίζεται «μέρα της Ευρώπης», η ΕΕ καθιερώνει μέρες τιμής στα «θύματα του ολοκληρωτισμού» και στέλνουν τα παιδιά στις κινηματογραφικές αίθουσες να δουν έργα τύπου «Κατίν» για να χύνουν το αντικομμουνιστικό δηλητήριο.

Η εκδήλωση αυτή προσπαθεί να ανταποκριθεί σ' αυτή τη μεγάλη ανάγκη διαφώτισης της νεολαίας, αποκάλυψης της αλήθειας και υπεράσπισης του σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε, της τεράστιας προσφοράς του στην ανθρωπότητα. επιδιώκουμε όσο γίνεται σε μια εκδήλωση, να παρουσιάσουμε γενικές αρχές σε σχέση με τον σοσιαλισμό, να απαντήσουμε σε ψέματα και διαστρεβλώσεις της αλήθειας, να παραθέσουμε στοιχεία από την πραγματικότητα στις χώρες που οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός τον 20ό αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.