Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου η προθεσμία για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων

Με υπουργική απόφαση παρατείνεται μέχρι την επόμενη Τρίτη 8 Ιανουαρίου η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2013 -που έληγε κανονικά σήμερα Δευτέρα- καθώς και για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας.
«Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2013, που λήγει σήμερα 31/12/2012, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται έως και τις 08/01/2013» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα, μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, είχε προαναγγείλει ότι η πληρωμή των τελών αναμένεται να παραταθεί για «τη Δευτέρα ή την Τρίτη».

Μέχρι την Πέμπτη 860.000 πολίτες είχαν προσέλθει για να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας, δημιουργώντας ρεκόρ προσέλευσης σε μια ημέρα. Την Παρασκευή, ο αριθμός εκτιμάται ότι ανήλθε «κοντά στο εκατομμύριο».

Τα έσοδα του Δημοσίου από τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται μέχρι στιγμής στα 950 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη. Ο στόχος του προϋπολογισμού είναι 1,25 δισ. ευρώ.

Μέχρι στιγμής περίπου 80.000 φορολογούμενοι κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας στην εφορία. Πέρυσι τις είχαν καταθέσει περίπου 100.000.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.