Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Συνελήφθησαν πέντε άτομα ηλικίας 14 έως 29 ετών για κλοπές με λεία περίπου 40,000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών και του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης Σερρών συνολικά τρεις περιπτώσεις κλοπών σε εργαστήριο κοπής μαρμάρων, σε κατάστημα γεωργικών μηχανημάτων και σε εργοτάξιο και μία περίπτωση κλοπής Ι.Χ. Φορτηγού στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, ενώ ο ένας από τους συλληφθέντες ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών κλοπής σε εργοτάξιο στην Αλιστράτη Σερρών.

Αρχικά, τις βραδινές ώρες της 25.11.2012, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών εντόπισαν σε αγροτικό δρόμο του Χρυσού Σερρών, ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητό στο οποίο επέβαιναν πέντε ημεδαποί 14, 18, 19, 21 και 29 ετών και σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος βρέθηκαν ένα ηλεκτρομοτέρ βαρέως τύπου και ένα τμήμα κινητήρα φορτηγού αυτοκινήτου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι αφαίρεσαν τα αντικείμενα που μετέφεραν, καθώς και διάφορα εργαλεία κοπής και γυαλίσματος μαρμάρων (διαμαντοφόρους δίσκους κοπής, ηλεκτρικούς τροχούς, ηλεκτροκολήσεις και μεταλλικά εργαλεία) από εργαστήριο κοπής και επεξεργασίας μαρμάρων 32χρονου στο χωριό Εμμανουήλ Παπά Σερρών.

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα που μετέφεραν οι συλληφθέντες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους, ενώ και το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.

Ακολούθως, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι το χρονικό διάστημα 28 με 30.06.2012 αφαίρεσαν:
· ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο με ενσωματωμένο γερανό στις Σέρρες ιδιοκτησίας 41χρονης ημεδαπής, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο την 05.08.2012 σε αγροτική περιοχή του Νεοχωρίου Σερρών και αποδόθηκε στη νόμιμο κάτοχό του. Στο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο είχαν προκληθεί εξωτερικές φθορές και είχαν αφαιρεθεί από το εσωτερικό του ο συσσωρευτής, το ραδιοκασετόφωνο και διάφορα έγγραφα.

· από κατάστημα γεωργικών μηχανημάτων στις Σέρρες ιδιοκτησίας 66χρονης ημεδαπής, μικρό χρηματικό ποσό και (2.000) συσκευασμένα μπρούτζινα μπεκ ψεκασμού συνολικής αξίας (12.000) ευρώ, τα οποία μετέφεραν σε εγκαταλελειμμένο οικόπεδο σε αγροτική περιοχή των Σερρών, όπου προέβαιναν στην αποφλοίωση των μπεκ.

Σε έρευνα του προαναφερόμενου οικοπέδου βρέθηκαν σκισμένα χαρτοκιβώτια, πλαστικά περιβλήματα των μπεκ, καθώς και τμήμα των αφαιρεθέντων αντικειμένων από το εργαστήριο κοπής και επεξεργασίας μαρμάρων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Επίσης, από την αστυνομική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών εξιχνιάστηκε μία ακόμη περίπτωση κλοπής σε εργοτάξιο την 16.11.2012 στην Αλιστράτη Σερρών.

Ειδικότερα, ο 29χρονος συλληφθείς, ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της ανωτέρω κλοπής μαζί με άλλους τρεις άγνωστους συνεργούς του και αφαίρεσαν από μη περιφραγμένο χώρο εργοταξίου ένα μεγάλο κομπρεσέρ, καλώδια χαλκού συνολικού μήκους (460) μέτρων, δύο αλουμινένιες πόρτες, σιδερένιες σχάρες ομβρίων υδάτων και ένα ξύλινο έπιπλο και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή με δύο Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων εκτιμάται ότι ξεπερνά στο ύψος των (37.900) Ευρώ, ενώ προξένησαν ζημιές στις εγκαταστάσεις και το ηλεκτρικό κύκλωμα του εργαστηρίου κοπής και επεξεργασίας μαρμάρων οι οποίες ανέρχονται στο ύψος των (2.000) Ευρώ.

Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου