Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Πετυχημένο το πανηγύρι των «Μωμόγερων» στον Άγιο Μάρκο Κιλκίς






Την χορευτική εκδήλωση της πανήγυρης διοργάνωσε ο ¨Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέα Ματσούκα, «οι Μωμόγερο»ι, Αγίου Μάρκο Κιλκίς¨, στο προαύλιο χώρο του Συλλόγου την 14.08.2012.
Κάθε χρόνο και καλύτερα! Ο προαύλιος χώρος του παλιού σχολείου ήταν κατάμεστος από τους Αγιομαρκίτες και πολλούς φίλους , που μέσα στο υπέροχο καταπράσινο φυσικό περιβάλλον γλέντησαν και διασκέδασαν μέχρι τις πρωινές ώρες όλοι μαζί, με τους εξαίρετους καλλιτέχνες, Γιώργο Ορφανίδη στο τραγούδι και Αντώνη Νικηφορίδη στη λύρα, ακόμη και με την ορχήστρα του Μπάμπη Ξανθόπουλου-Χάρη Ξενιτίδη-Γιάννη Θεοδωρίδη, τον Παυλίδη Χρήστο στο νταούλη, τον Γιώργο Ιακωβίδη στο Κλαρίνο επίσης και τους μικρούς καλλιτέχνες Χάρη Πιπερίδη και Λάζαρο Παρασκευόπουλο στη λύρα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο αντιδήμαρχος του δήμου Κιλκίς κ. Μιχάλης Αναστασιάδης, ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κιλκίς και συγχωριανός μας κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος κ. Λάζαρος Καραπαναγιωτίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλος Τονικίδης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Ευκαρπίας Αριστείδης Αθανασιάδης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Αντωνίου κ. Θεόδωρος Αυγίδης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Μελισουργειού Χάρης Ηλιάδης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Ποντοκερασιάς κ. Μιχάλης Καπνόπουλος ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθεροχωρίου κ. Γιάννης Κεμανίδης, και η μεγάλη αντιπροσωπία του πολιτιστικού Συλλόγου Φύσκας.
Ο χοροδιδάσκλος, Θεόφιλος Πασχαλίδης, οδήγησε στην πίστα του χορού τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων Αγίου Μάρκου και Ευκαρπίας συνοδευόμενα με τους Χάρη Πιπερίδη στη λύρα και Χρήστο Παυλίδη στο νταούλι για να παρουσιάσουν παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς και αφού κέρδισαν την αγάπη και τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων έδωσαν με αυτόν τρόπο το σύνθημα και την προτροπή «Επιστροφή στην Παράδοση» και κατά τον Ι. Δραγούμη:
«Ξεσκέπασε τη δημοτική παράδοση και πρόσωπο με πρόσωπο, θα αντικρίσεις γυμνή την ψυχή σου. Έπειτα, καλλιεργώντας την παράδοση αυτή και ανεβαίνοντας κατά τις ρίζες και προσέχοντας και τη γύρω σου φύση, θα προβλέψεις τους νέους δρόμους που δύνασαι να ανοίξεις, τον πολιτισμό που μπορείς με το έθνος σου να δημιουργήσεις…. 

Πήγαινε λοιπόν στα δημοτικά τραγούδια, στη δημοτική τέχνη και στη χωριάτικη και τη λαϊκή ζωή, για να’ βρεις τη γλώσσα σου και την ψυχή σου και με αυτά τα εφόδια, αν έχεις ορμή μέσα σου και φύσημα, θα πλάσεις ό,τι θέλεις, παράδοση και πολιτισμό και αλήθεια και φιλοσοφία….».
Στη συνέχεια έγινε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς του Συλλόγου, που περιλάμβανε πολλά και πλούσια δώρα, που με την αγάπη τους προσφέρανε τα καταστήματα των συγχωριανών μας και φίλων του Συλλόγου, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.
Επίσης θερμά ευχαριστούμε και όλους τους συγχωριανούς και φίλους καταστηματάρχες και επιχειρηματίες, χορηγούς του Συλλόγου μας, που με την οικονομική τους συνδρομή συνέβαλαν στην άριστη διοργάνωση του χορού και στην πλούσια λαχειοφόρο αγορά.
Στους χορηγούς και δωροθέτες του χορού το Δ.Σ εκφράζει την ευγνωμοσύνη του και τις θερμές του ευχαριστίες , ευχόμενο «Καλές δουλειές» και κάθε «Επιτυχία» στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.
Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τις γυναίκες, Γεωργία Γεωργιάδου, Παλάσα Γεωργιάδου, Φούλη Μιχαηλίδου, και Δέσποινα Διαμαντίδου, και τους άνδρες, Δημήτριο Σαββίδη, Ηλία Σαββίδη, Χαράλαμπο Γεωργιάδη, Γεώργιο Σαββίδη και Ιωάννη Μάλγαρη που συνέβαλαν στην προετοιμασία και στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης.
Ένα μεγάλο Ευχαριστώ ανήκει οπωσδήποτε στο χοροδιδάσκαλο Θεόφιλο Πασχαλίδη για την ανιδιοτελή προσφορά του αλλά και στα παιδιά του χορευτικού που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους χορεύοντας παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς, κατάθεσαν την ψυχή τους και έδωσαν ελπίδα στο όραμα. Είναι αυτές οι ανθρώπινες ψυχικές δυνάμεις που θα κάνουν την ανατροπή και θα μας βγάλουν από το τέλμα της απαξίωσης.
Και πιστεύουμε σ’ αυτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.