Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Λυκουρέντζος: Περιορίστε τα φάρμακα για να σωθούν τα κρατικά Ταμεία!

Το ότι όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να κόψουν τη βλαβερή συνήθεια της πολυφαρμακίας είναι γνωστό και προφανώς συνετό. Το να παροτρύνει όμως ο αρμόδιος υπουργός να σταματήσουν οι Έλληνες τα φάρμακα για να γλιτώσει το κράτος κονδύλια είναι μάλλον ανορθόδοξο.
Διαβάστε τι είπε στη βουλή ο Ανδρέας Λυκουρέντζος για τα φάρμακα που παίρνουν οι Έλληνες ασθενείς.
Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη φαρμακευτική δαπάνη, όχι με μέτρα αλλά με τη σύμπνοια των Ελλήνων πολιτών, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος παρότρυνε χθες τους ασθενείς να μην καταφεύγουν με ευκολία σε ακριβά φάρμακα. Στο γεγονός ότι οι Έλληνες λόγω κρίσης αλλά και εμπάργκο των φαρμακοποιών, δεν έχουν καν πρόσβαση στα φάρμακά τους δεν αναφέρθηκε φυσικά.
Για να ισχυροποιήσει τα επιχειρήματά του μάλιστα μίλησε για το φαινόμενο της υπερβολικής συνταγογράφησης φαρμάκων.
Ενδεικτικά ανέφερε ότι μόνο τον περασμένο Ιούλιο υπήρξαν 4.717.000 συνταγές, δηλαδή περισσότερες από 157.000 την ημέρα. Πράγμα βέβαια καθόλου τυχαίο αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς να υπολογίσει κανείς τα Ταμεία που δεν έχουν ενταχθεί, ανήκουν περίπου 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι.
Όμως ο κ.Λυκουρέντζος επιμένει αφού υπογράμμισε ότι πρέπει «να αντιληφθούμε όλοι ότι αυτό που χρειάζεται είναι η συνεισφορά του καθένα, για να ξεπεράσουμε την κρίση».
Σχετικά με το μεγάλο αριθμό των συνταγών ανάφερε: «Ζητώ την αυτοσυγκράτηση και των πολιτών. Δεν μπορεί με το παραμικρό να καταφεύγουμε σε συνταγές ύψους 2.800 ευρώ... Δεν είναι ευθύνη μόνο της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας η προστασία του δημόσιου ταμείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.