Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Της πόλης τα φανάρια

Γράφει ο Χαράλαμπος Μωυσίδης
Μαθητής πρώτης λυκείου

Δωμάτιο άδειο, οι τοίχοι ετοιμόρροποι μα ακόμα χαμογελάνε. Ουρλιάζουν τους στίχους που έχω χαράξει στο κορμί τους και φιλούν την μοναξιά μου. Άλλη μια νύχτα μόνος λοιπόν,κι ας λέω πως έχω συνηθίσει, κάποια πράγματα δεν συνηθίζονται ποτέ.Μέρες που θέλω να σπάσω τις πόρτες και να φύγω δίχως να κοιτάξω πίσω. Δίχως να με στοιχειώνει η σκιά μου.Τα παπούτσια μου να γράψουν χιλιόμετρα σε άγνωστα μέρη και τα μάτια μου να καθρεπτίσουν νέους τόπους, νέα πρόσωπα. Σ'αυτήν την πόλη παίζουμε κρυφτό με το παρελθόν μας και κυνηγητό με το μέλλον μας. Δεν θα με γνωρίσεις ποτέ σ'αυτή τη πόλη. Ό,τι αποφεύγεις θα βρεθεί ακριβώς μπροστά σου, θα σε πάει και πάλι απο την αρχή.
Θα σκοντάψεις στους δρόμους της και θα χαθείς στα φώτα της. Βλέμματα αδιάφορα που κάποτε σου έδωσαν ζωή. Χάδια ψεύτικα στα αρρωστημένα κρεβάτια της.Δάκρυα με αίμα απο τα μοναχικά παιδιά της. Χαμόγελα χαραγμένα στα θλιμμένα πρόσωπά της. Δωμάτιο άδειο, οι τοίχοι ετοιμόρροποι. Η μοναξιά εδώ. Οι πόρτες κλειδωμένες. Άλλη μια μέρα σβήνουν τ'αστέρια της νυχτός και στέκω μπρός στο κόκκινο φλεγόμενο φεγγάρι να συλλογίζομαι. Έζησα για να σε δω να φεύγεις, άλλοτε να κρύβεσαι, να τρέχεις. Να θες να ξεφύγεις απο την φυλακή σου δίχως να ζητάς κλειδί. Να κρεμάς την ψυχή σου σε παλιές φωτογραφίες και να σκίζεις με μανία το πορτρέτο του εαυτού σου. Στεκόμενος μπρος στον άδειο τώρα πια δρόμο κοιτάζω το φανάρι. Κόκκινο, πράσινο, κόκκινο, πράσινο... Δεν λέει να σταματήσει και εγώ μετρώ τα δευτερόλεπτα που το κόκκινο φώς επικρατεί για να σταματάει εσένα και όλους όσους χάθηκαν πίσω απο τα φορτηγά των αναμνήσεων. Μα το πράσινο δεν αργεί. Δεν σε χορταίνει ποτέ η ψυχή μου και ο δρόμος σε καταπίνει και σήμερα και αύριο και πάντα. Φεύγεις τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνω καν να προσέξω τα μάτια σου. Δεν ξέρω αν χαμογελάς ή αν κλαίς, αν ακόμα ζείς ή τα κρατάς ανοιχτά απο συνήθεια. Σήμερα χάλασε το φανάρι, κόλλησε στο κόκκινο. Απόψε όλοι είναι εδώ. Όλοι! Μα απόψε λείπω εγώ.

19 σχόλια:

  1. Ε ναι ρε φίλε .. πολύ γαμάτο, μου σηκώθηκε η τρίχα.. Συνέχισε έτσι και κάνε μας περήφανους !! :P :D





    Ο γείτονας σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου...Χαράλαμπος

      Διαγραφή
  2. ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ!!!! ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ!!! Η ΜΑΜΑΝΑ ΣΟΥ! ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ! ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαμάνα μου..Χαίρομαι που καταφέρνω να σας κάνω χαρούμενους..Το αξίζετε..Χαράλαμπος

      Διαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. dn exw logia na pw xarh apla RESPECT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αδερφουλη εισαι μεγαλος συγγραφεαςςςς..μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αγορι μου σου αξιζουν πολλα μπραβο για αυτο που εχεις καταφερει! συνεχισε ετσι και θα φτασεις πολυ ψηλα..
    και παλι μπραβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο τρόπος που εκφράζεσαι αγγίζει τον καθένα πολύ βαθιά...ανεξάρτητα ποιοι καταλαβαίνουν τι θες να πεις και ποιοι όχι....απο όσο καταλαβαίνω ένα αδιέξοδο σε οδήγησε να μιλήσεις πρώτα στο χαρτί...και αυτο το αδιέξοδο έιχε ως αποτέλεσμα μια γιορτή αισιόδοξων και λυπηρών και συναισθημάτων....
    Ωστόσο οτι και να σε οδηγει στο χαρτι, μην το αφησεις ποτε, γιατι δεν εκφραζεσαι μονο εσυ, αλλα εκφραζεις τα συναισθηματα πολλών ανθρώπων που έχουν ανάγκη απο σκέψεις οπως οι δικές σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς.Αυτό το αδιέξοδο έδωσε κάτι τελικά.Ίσως τα αδιέξοδα να είναι αμέτρητα.Δεν έχει σημασία.Το χαρτί είναι εδώ,η ψυχή είναι εδω.Χαίρομαι αν όντως καταφέρνω να εκφράσω ανθρώπους διοτί αυτό δημιουργεί μια ελπίδα που σπάει την μοναξιά τους.Το ξέρω,το νιώθω.Ευχαριστώ πολύ και πάλι...Χαράλαμπος

      Διαγραφή
  8. αγορι μου εισαι απλα εκπληκτικος ........ο στιχος σου ειναι φιλοσοφικος ......συνεχισε ετσι κ θα πας ψηλα .......σε στηριζουμε να το ξερεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ..Αν φτάσω ψηλά δεν ξέρω και ειλικρινά δεν θα 'θελα να ξέρω..Η γλύκα βρίσκεται εδώ,στους πρόποδες του ψηλού βουνού..Χαράλαμπος

      Διαγραφή
  9. συγχαρητηρια χαραλαμπε αλλα πολλη μελαγχολια.. το συναισθημα της μοναξιας.. απομονωσης...θλιψης..βγαζει το κειμενο σου που μολις διαβασα. φυσικα αυτο δεν μειωνει καθολου την αξια του αλλα σημερα και λογω προσωπικης διαθεσης καταρρακωθηκα...πλακα κανω. συνεχισε το δημιουργικο εργο σου και παντα να εχεις επιτυχιες στην ζωη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.