Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπή καλωδίων του ΟΣΕ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας Κατασχέθηκαν καλώδια χαλκού συνολικού μήκους περίπου 200 μέτρα

Συνελήφθησαν χθες (04.05.2012) το πρωί, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας, τρεις ημεδαποί 38, 29 και 16 ετών, για κλοπή καλωδίων του ΟΣΕ. Αρχικά, στο Πλατύ Ημαθίας, σε αστυνομικό έλεγχο από Αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Πρόληψης Κλοπών Χαλκού και λοιπών μετάλλων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας της δίκυκλης μοτοσυκλέτας που οδηγούσε ο 38χρονος, διαπιστώθηκε ότι σε προσαρμοσμένο σε αυτή μικρό τρέιλερ υπήρχαν φορτωμένα καλώδια χαλκού συνολικού μήκους 200 μέτρων περίπου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 38χρονος μαζί με έναν 29χρονο και έναν 16χρονο αφαίρεσαν τα καλώδια χαλκού από το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ στην περιοχή του Πλατέος Ημαθίας τις πρώτες πρωινές ώρες της 04.05.2012.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το προαναφερόμενο δίκυκλο αφαίρεσε ο 38χρονος την 29.04.2012 από το Νησί Ημαθίας.
Οι συνεργοί του 38χρονου εντοπίστηκαν αργότερα στην Τριλοφιά Ημαθίας και συνελήφθησαν.
Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.
Τα καλώδια χαλκού συνολικής αξίας πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν σε υπάλληλο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ).
Το προαναφερόμενο δίκυκλο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ κατασχέθηκαν το τρέιλερ και ένα τσεκούρι.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου