Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Πολίτες Αριστοτέλη: "Γυρνάει ο τροχός... γελάσει ο φτωχός"

"Γιατί κλαις; Εσύ δεν ήσουν
που γέλαγες μέχρι χθες;"
... και κλαίει ο "πανεπόπτης οφθαλμός"... Παρά τα όσα δυσάρεστα εκτυλίσσονται σε όλη την Ελληνική επικράτεια και συνδέονται άμεσα με την οικονομική ύφεση, που βιώνει η χώρα για 5ο συνεχή χρόνο, άνεμος αισιοδοξίας πνέει από τις πρώτες κιόλας μέρες του έτους στα Μαδεμοχώρια της Β/Α Χαλκιδικής. Από την περασμένη Πέμπτη οι οικογένειες 50 συνδημοτών μας, νιώθουν μια βαθιά ανακούφιση, καθώς ανακοινώθηκαν οι ισάριθμες προσλήψεις μελών των οικογενειών τους από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.
Όπως πληροφορηθήκαμε οι προσλήψεις αυτές αφορούν έμπειρους εργατοτεχνίτες, ενώ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα συνεχιστεί ο α΄γύρος προσλήψεων ακόμη 200 εργατοτεχνιτών για τα υπόγεια.
Η εξέλιξη αυτή, αν μη τι άλλο, αποτελεί μια τεράστιας σημασίας, ψυχολογική και οικονομική ένεση για όλους τους συνδημότες μας, ειδικότερα για τους νεότερους, που αρχίζουν να βλέπουν ότι μια πιθανή μετανάστευση τους, για την εύρεση εργασίας, μπορεί να περιμένει προς το παρόν…
Καθώς πέρα από τις υποσχεθείσες προσλήψεις μέχρι τα τέλη του 2012, η σταδιακή ανάπτυξη όλου του επενδυτικού πλάνου, δίνει τη χειροπιαστή δυνατότητα και σε πολίτες που έχουν τάση προς το επιχειρείν, αλλά η περιρρέουσα οικονομική αβεβαιότητα να τους απέτρεπε, τώρα να επιχειρήσουν να αναπτύξουν δραστηριότητες, σύμφυτες ή δορυφορικές προς τη μεταλλευτική δραστηριότητα, με έναν υποσχόμενο κύκλο εργασιών διάρκειας τουλάχιστον 30 ετών και βλέπουμε…
Ανεξάρτητα από τους ισχυρισμούς ή τους αφορισμούς που λέγονται από τους γνωστούς κύκλους που δεν επιθυμούν την ανάπτυξη του τόπου, τα Μεταλλεία της Κασσάνδρας μέσα σε δύσκολους καιρούς, δίνουν και πάλι την απάντηση τους… στις Κασσάνδρες!!!
Πέρα από δεισιδαιμονίες, αφορισμούς, δυσμενείς προβλέψεις, εικασίες και ύπουλες προτροπές…, είναι ξεκάθαρο πως την πραγματική οικονομία την κινούν οι άνθρωποι με τη χρήση της «καύσιμης ύλης», που λέγεται χρήμα… Αρκεί βέβαια η «καύσιμη ύλη» να υφίσταται μέσα σε τσέπες και πορτοφόλια…, ειδικότερα στους καιρούς μας, που κυκλοφορεί με το σταγονόμετρο, όπως μαρτυρούν οι ίδιοι οι πολίτες και οι επαγγελματικοί φορείς σε όλη την Ελλάδα.
Στη Β/Α Χαλκιδική κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, είδαμε πολλούς επαγγελματίες να χαμογελούν με ανακούφιση… Τα μαγαζιά τους και οι επιχειρήσεις τους δούλεψαν, όπως ακούσαμε να λένε. Γιατί άραγε; Από πού βρέθηκε ρευστό; Αναρωτήθηκε κανείς; Το λέμε κυρίως για αυτούς που αρέσκονται να κατακρίνουν τη μεταλλεία, να προβλέπουν τέρατα και σημεία και να ζητούν πιστοποιητικά αντιμεταλλευτικών φρονημάτων, αποσιωπώντας τα διαρκή οφέλη που προσδίδει η μεταλλεία στην τοπική οικονομία….
Αλήθεια, στον «κώδικα τιμής» των προθύμων της υπανάπτυξης η παραδοχή της αλήθειας, συνιστά «θανάσιμο αμάρτημα» και «ποινικό αδίκημα»; Βάση αυτού του «κώδικα τιμής» απαγορεύεται στους επαγγελματίες της περιοχής να πουν τα πράγματα με το όνομα τους; Βάση του ίδιου κώδικα απειλούνται εμμέσως πλην σαφώς πρόεδροι φορέων για μαύρισμα… στις βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, εάν επιχειρήσουν να κατεβούν ως υποψήφιοι σε αυτές; Η συστημική φαυλότητα της κομματοκρατίας επεμβαίνει και πάλι για να ορίσει τα θέλω της λαϊκής ετυμηγορίας; Αυτή, και οι διαχειριστές της θα μας υποδείξουν το εάν και κατά πόσον η τοπική μας οικονομία τις μέρες που προηγήθηκαν στηρίχθηκε κυρίως από τους μισθούς, τα δώρα και τα πριμ παραγωγικότητας που δόθηκαν στους εργαζόμενους στα μεταλλεία;
Σε μια χώρα όπου χιλιάδες εργαζόμενοι ή δεν πήραν δώρο Χριστουγέννων, ή απολύθηκαν επειδή είχαν το θάρρος να το ζητήσουν, το να υπάρχουν εργαζόμενοι, έστω 350 άνθρωποι, που πληρώθηκαν κανονικά τα όσα προβλέπει ο νόμος, αλλά πήραν και δωροεπιταγή σε ύψος πάνω από το μισό μισθό, δεν είναι άξιο λόγου και θετικής αναφοράς; Όταν την ίδια ώρα γύρω μας γκρεμίζεται το σύμπαν και επιχειρήσεις κολοσσοί καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι, συμπαρασύροντας χιλιάδες εργαζομένων στον Καιάδα της ανεργίας; (δείτε εδώ)
Μπορούν να μας πουν ή να μας υποδείξουν ένα αντίστοιχο παράδειγμα οι αρνητές της μεταλλείας; Οι όψιμοι… οικολόγοι; Μέχρι να βρουν…, τους ενημερώνουμε πως στην παγωμένη από άλλες δραστηριότητες και εισοδήματα, πλην των συντάξεων, τοπική μας οικονομία, η μεταλλεία έδωσε 1,5 εκατ. ευρώ περίπου!
Σιγά τα ωά…, μπορεί να αναφωνήσουν κάποιοι εισοδηματίες ή... πρώην επιχειρηματίες. Ας είναι… Δεν πειράζει… Αυτοί μπορεί να έχουν μάθει σε πολύ μεγαλύτερα νούμερα και μηδενικά… Αυτοί… Όχι η πλατιά μάζα του κόσμου, που βογκά για να σκαρώσει ένα μεροκάματο…
Εμείς πάντως λέμε, ότι αυτά τα χρήματα, που έπεσαν ως μάννα εξ ουρανού, και επέστρεψε τα χαμόγελα στον κόσμο της περιοχής, είναι δείγμα μιας υγιούς παραγωγικής διαδικασίας και όχι μιας επίπλαστης πραγματικότητας, τροφοδοτούμενη από δάνεια και πακέτα διάσωσης.
Η στείρα επιχειρηματολογία τους και η σταυροφορία… εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας, μπορεί να τρέφει του ίδιους…, όχι όμως τους πολλούς. Ωραία τα λόγια, αλλά η μόνιμη και σταθερή εργασία και η δίκαιη ανταμοιβή μέσα από αυτή, νομίζουμε πως ενδυναμώνει τον κοινωνικό ιστό εις τον έπακρο, όταν αυτός οδεύει στην πλήρη αποσύνθεση.
Κυρίως μέσα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, που βρισκόμαστε και με τα πλοκάμια της διαπλοκής να επιθυμούν τη συνέχιση της προβατοποιήσης των κοινωνιών, με τις γνωστές μεθόδους της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και των απειλών για συμμόρφωση των όσων αντιδρούν σε αυτές τις χρεοκοπημένες αντιλήψεις και πρακτικές …. Γι αυτούς βέβαια λεφτά υπάρχουν… (δείτε εδώ)
Ευτυχώς θα συμπληρώναμε και εμείς…, πως αλλιώς θα τροφοδοτούνταν οι κατά τόπους «αγωνιστές» της παραπλάνησης, οι οποίοι και αυτή με τη σειρά τους το περίσσευμα τους… το προσφέρουν απλόχερα για τη στήριξη της «αγοράς»… της στείρας άρνησης, που δίνει ότι έχει και δεν έχει… για να μην μείνουν χωρίς αντικείμενο εργασίας οι «πρόθυμοι» επαγγελματίες του χώρου…
Γιατί κακά τα ψέματα…, για όποιον δεν έχει μάθει να δουλεύει…, αλλά να δουλεύει… τον κόσμο και την κοινωνία, με λόγια του αέρα, συνιστά ψυχοσωματικό σοκ με απρόβλεπτες συνέπειες, η σκέψη και μόνο επανένταξης στον σκληρό κόσμο της επιβίωσης…
Κυρίες και Κύριοι..., έχει και ο καιρός γυρίσματα…!!!
Γυρνάει ο τροχός... για να γελάσει και ο φτωχός…
Σας ευχόμαστε ομαλή προσγείωση... στα νέα δεδομένα!!!
Υ.Γ.1 Εξαιρετικής επίνευσις το νέο ψυχώ...πόνημα του "πανεπόπτη οφθαλμού" και συνηγόρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ... Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για εμάς, το ότι μπήκε στη διαδικασία να "ξεψειρίσει"... τα έγγραφα του ΥΠΕΚΑ, που έχουν ληφθεί υπόψη και στην ΚΥΑ, για να δώσει όπως πάντα τη δική του ερμηνεία... και να χρεώσει σε μας την παρ...ερμηνεία. Έχουμε ξεκαρδιστεί τα μάλα..., του έρχονται και άλλα...
Υ.Γ. 2 Περιμένουμε με μεγάλη λαχτάρα... τα νέα βιντεάκια από την Τέρπυλλο του Κιλκίς. Γιατί καθυστερούν τόσο; Tα επεξεργάζεται το τμήμα λογοκρισίας του "παρατηρητηρίου οικοδομικής δραστηριότητας"; Ή ότι είδαμε- είδαμε..., έπειτα από το τελευταίο Βατερλό...;
Δεν πειράζει καλές είναι και οι επαναλήψεις... Ας τους χαρούμε για ακόμη μια φορά...
http://www.youtube.com/watch?v=dOqkZPaaQuY&feature=player_embedded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.