Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Υπέρ "αγανακτισμένων" ο κόσμος

http://4.bp.blogspot.com/-AZ5cxsPnvfM/Tfj2RdmQgzI/AAAAAAAAhkw/96MsuzEEWLs/s320/74306.jpgΌπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή μας και στην Αττική, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών εκφράζει θετική άποψη για το κίνημα των "αγανακτισμένων". Η έρευνα διεξήχθη απ` το τμήμα στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (0ΠΑ) στις περιφέρειες Κ. Μακεδονίας και Αττικής, και σύμφωνα με τ` αποτελέσματά της το 67,9% των πολιτών δηλώνει ότι συμπαρίσταται ηθικά στο κίνημα των «Αγανακτισμένων», ενώ 8 στους 10 θεωρεί ότι το κίνημα έχει τη συμπαράσταση μεγάλης μερίδας συμπολιτών τους. 
 Επίσης, το 69,8% αξιολογεί ως θετική κίνηση το κίνημα των «Αγανακτισμένων», έξι στους 10 συμφωνούν με τις ενέργειες τους και οχτώ στους δέκα πιστεύουν ότι οι «Αγανακτισμένοι» καταδεικνύουν τη δυσφορία μεγάλου ποσοστού πολιτών απέναντι σε όλα τα πολιτικά κόμματα.  Τέλος, το 71,8% πιστεύει ότι οι «Αγανακτισμένοι» είναι πιθανό να επηρεάσουν την κυβέρνηση ή κάποιους πολιτικούς ώστε να αναθεωρήσουν τη στάση τους. 

3 σχόλια:

  1. Μπαμπης Μαυροκεφαλιδης
    υπέρ αλλά όχι από τον καναπέ,ας βγούμε στους δρόμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι συναθροίσεις ως διαδικασίες συλλογικής, έλλογης και ειρηνικής έκφρασης συνιστούν ένα κομμάτι άμεσης δημοκρατίας που είναι κατάλληλο για να αποτρέψει την αποστέωση της πολιτικής ζωής, αρκεί να γίνονται με σεβασμό προς τα κεντρικής σημασίας έννομα αγαθά όπως η ζωή, η υγεία, η ελευθερία, η ιδιοκτησία καθώς και η ακεραιότητα της έννομης τάξης και των κρατικών θεσμών.
    Ελένη Τριανταφυλλίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. EΛΕΝΗ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ και που κρύβεται?

    Elena Triantafillidou
    Οι συναθροίσεις ως διαδικασίες συλλογικής, έλλογης και ειρηνικής έκφρασης συνιστούν ένα κομμάτι άμεσης δημοκρατίας που είναι κατάλληλο για να αποτρέψει την αποστέωση της πολιτικής ζωής, αρκεί να γίνονται με σεβασμό προς τα κεντρικής σημασίας έννομα αγαθά όπως η ζωή, η υγεία, η ελευθερία, η ιδιοκτησία καθώς και η ακεραιότητα της έννομης τάξης και των κρατικών θεσμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.