Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

50% πάνω, η ανεργία στην Περιφέρειά μας

Κατά 50% αυξήθηκε η "επίσημη" ανεργία στην Περιφέρειά μας μέσα σ` ένα χρόνο! Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), το ποσοστό ανεργίας στην Κ.Μακεδονία  έφτασε στο 18,1% τον Ιούλιο του 2011, εν μέσω δηλαδή της τουριστικής περιόδου. Κι αυτό, τη στιγμή που τον αντίστοιχο μήνα του 2010 βρισκόταν στο 12,7%. Όσο για το πανελλαδικό επίπεδο, η ανεργία έφτασε στο ποσοστό ρεκόρ του 16,5%, έναντι 12,0% τον Ιούλιο του 2010.
Θυμίζουμε ότι το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ τονίζει σε έκθεσή του, ότι το ποσοστό ανεργίας θα ανέλθει φέτος στο 17% -18%, ενώ η πραγματική ανεργία θα φτάσει στο 22%-23%, πλησιάζοντας τα επίπεδα των πρώτων ετών της δεκαετίας του 1960 (το 1961 η ανεργία ήταν 26,4%). Ήταν τα χρόνια του μεγαλύτερου μεταναστευτικού ρεύματος Ελλήνων προς το εξωτερικό, μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο!

1 σχόλιο:

  1. Ηδη το μεταναστευτικό ρεύμα ξεκίνησε και συνεχώς αυξάνει. Ακόμα και αυτοί που τώρα έχουν μια επισφαλή δουλειά, ιδιαίτερα οι νέοι, το σκέφτονται σαν προοπτική σε περίπτωση που θα την χάσουν. Η διαφορά της δεκαετίας του '60 με σήμερα είναι οτι καλές δουλειές σε ορισμένες χώρες του κόσμου υπάρχουν, γι' αυτούς που διαθέτουν κάποια ειδίκευση τεχνική ή επιστημονική. Στην χώρα μας θα υπάρξουν έμμισθες δουλειές στον ιδιωτικό τομέα, όταν τα ημερομίσθια θα πέσουν στα 11,50-13,50€, δηλαδή 300-350€ το μήνα(με 6 μέρες δουλειάς την εβδομάδα). Αυτό δηλαδή που συμβαίνει στην Βουλγαρία, γι'αυτό εκεί συρρέουν ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και για την χαμηλή φορολογία(10%), την ελάχιστη γραφειοκρατία και το χαμηλό κόστος ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.