Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

282 χιλιάδες για όποιον βρει πώς βγαίνεις απ` το ευρώ!

Ο Βρετανός επιχειρηματίας, Σάιμον Γούλφσον, ιδιοκτήτης της αλυσίδας ρούχων Next και υποστηρικτής των Βρετανών Συντηρητικών, προσφέρει χρηματικό έπαθλο 282 χιλιάδων ευρώ σε όποιον οικονομολόγο καταθέσει την καλύτερη πρόταση για το πώς μπορεί μια χώρα να βγει από την ευρωζώνη!

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο κ. Γούλφσον προβαίνει σ` αυτήν την πράξη επειδή, όπως δηλώνει, "το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας θα εξαρτηθεί από το τι θα συμβεί στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια". Και συνεχίζει: "Τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι επιχειρηματίες θέλουμε μια ισχυρή Ευρωζώνη, αλλά εφόσον αυτό δεν γίνει εφικτό, η Ευρώπη δεν είναι δυνατόν να καρκινοβατεί και να πέσει σε κενό. Το έπαθλο αποσκοπεί στο να κινητοποιήσει τα σπουδαιότερα 'μυαλά' του κόσμου να καλύψουν αυτό το κενό. Οι ιδέες τους μπορεί να βοηθήσουν, ώστε η Ήπειρος να μην πέσει σε οικονομικό χάος, που θα προκαλούσε απώλεια θέσεων εργασίας, αποταμιεύσεων κλπ".
Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν για οικονομολόγους!

1 σχόλιο:

  1. Ας υποθέσουμε οτι κατατίθενται ορισμένες καλές προτάσεις. Ποία όμως απο αυτές είναι η σωστή; Για να αποδειχθεί οτι είναι, θα πρέπει να εφαρμοσθεί πρώτα κάπου και εκ του αποτελέσματος θα εξαχθούν συμπεράσματα. Ποιά θα είναι η χώρα που θα δεχθεί να γίνει πειραματόζωο και να αναλάβει το ρίσκο; Προφανώς μια χώρα που δεν έχει να χάσει τίποτε. Ας πούμε η Ελλάδα. Εδώ όμως θα γίνει το εξής. Θα τηλεφωνήσει ο αρμόδιος υπουργός στον επιχειρηματία και θα του ζητήσει μίζα για να εισηγηθεί θετικά στην κυβέρνηση, ώστε να γίνει η χώρα πειραματόζωο, δηλαδή οι πολίτες της. Αν αποτύχει το πείραμα θα γίνουν τα εξής: οι πολίτες της χώρας θα πεινάσουν, κάποιοι θα πεθάνουν, ο οικονομολόγος του οποίου η πρόταση εφαρμόστηκε θα χάσει το έπαθλο, γιατί η πρότασή του δεν έφερε καλό αποτέλεσμα και ο υπουργός θα έχει τσεπώσει την μίζα.
    Το συμπέρασμα δικό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.