Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Η λεηλασία του επόμενου έτους!

Η μείωση στις 5.000 ευρώ του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος, η αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης και η περικοπή των εκπτώσεων δαπανών, αναμένεται να εκτινάξουν στα ύψη τους φόρους εισοδήματος, που θα πληρώσουν το 2012 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Μάλιστα, τα πιο ισχυρά πλήγματα θα δεχθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι μη επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ, καθώς και χαμηλοσυνταξιούχοι του ΟΓΑ και άλλων ταμείων! 

Συγκεκριμένα, άνεργοι θα κληθούν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά φόρων ακόμη κι αν κατά τη διάρκεια του 2011 δεν απέκτησαν καθόλου εισοδήματα, καθώς θα φορολογηθούν με βάση εξωπραγματικά τεκμαρτά εισοδήματα που θα είναι μεγαλύτερα των 5.000 ευρώ!
Όσα νομοθέτησε ήδη η κυβέρνηση αναμένεται να υποχρεώσουν πάνω από 800.000 χαμηλοσυνταξιούχους του ΟΓΑ που λαμβάνουν τη βασική κύρια σύνταξη των 347 ευρώ τον μήνα, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες άλλους συνταξιούχους με μηνιαίες αποδοχές κάτω από 850 ευρώ τον μήνα, να πληρώσουν για πρώτη φορά στη ζωή τους φόρο εισοδήματος για τις κύριες συντάξεις τους, που στις περισσότερες περιπτώσεις θα ισοδυναμεί με μια έως και 2,5 μηνιαίες συντάξεις! 

Επίσης, τουλάχιστον 600.000 άνεργοι μη επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ, των οποίων τα ετήσια πραγματικά εισοδήματα είναι κάτω των 5.000 ευρώ, θα πληρώσουν φόρους για τεκμαρτά εισοδήματα άνω των 5.000 ευρώ.
Τέλος, φορολογούμενοι με ετήσια εισοδήματα 12.000 - 40.000 ευρώ θα πληρώσουν φόρους αυξημένους κατά 10% έως και 1.600%!
Σχετικοί πίνακες με παραδείγματα για τη νέα λεηλασία που έρχεται του χρόνου, δημοσιεύονται στο σημερινό φύλλο της "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ".

1 σχόλιο:

  1. Αν, λέω άν, οι υπεύθυνοι πολιτικοί που οδήγησαν την χώρα στη χρεοκοπία, πλήρωναν οικονομικά και ποινικά το χρέος τους,γιατί έτσι θα έπρεπε να γίνει,τότε ο λαός θα ήταν έτοιμος για θυσίες.Όταν τα "σπασμένα" τους, θέλουν να τα πληρώσουν οι αθώοι πολίτες τότε το έγκλημα χρεώνεται διπλό και η οργή του κόσμου θα γίνει ποτάμι φουσκωμένο που θα τους πνίξει.Επειδή, προς το παρόν, κάτι έχει απομείνει στις τσέπες των Ελλήνων μικρομεσαίων,τα μέτρα που εφαρμόστηκαν έγιναν ανεκτά. Σ'αυτά όμως που εξαγγέλθηκαν αμφιβάλλω πολύ άν θα μπορέσουν να τα αντέξουν.Αν ο Βενιζέλος απειλεί οτι θα γίνουμε Αργεντινή, εμείς μπορούμε να του πούμε να βρεί(και όχι μόνον αυτός), μια τρύπα να κρυφτεί.Την ανικανότητά του να βρεί δίκαιες λύσεις θα την πληρώσει ακριβά,το παχύδερμο τομάρι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.