Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Μαζική μετανάστευση στη Βουλγαρία!

Έλληνας μετανάστης στη Βουλγαρία! Κάποτε θα φάνταζε σαν το πιο σύντομο ανέκδοτο αντίστοιχο του "Αλβανός τουρίστας". Τώρα, όμως, το κύμα φυγής, νέων ως επί το πλείστον, επιχειρηματιών της Βορ. Ελλάδας προς την γειτονική Βουλγαρία, όσο πάει και διογκώνεται, την ώρα που οι Βαλκάνιοι μετανάστες γυρίζουν κι αυτοί σιγά-σιγά στις χώρες τους.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, δύο χιλιάδες Έλληνες δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στη γειτονική χώρα, κυρίως στον κλάδο της εστίασης (πιτσαρίες, εστιατόρια κλπ). Δημοφιλέστερες περιοχές προορισμού αποδεικνύονται η Σόφια, το Μπλαγκόεβραντ, το Πετρίτσι, το Σαντάσκι και άλλες πόλεις στη νότια Βουλγαρία λόγω εγγύτητας με τη Βόρεια Ελλάδα.
Δέλεαρ γι` αυτήν την μαζική μετακόμιση αποτελούν τα χαμηλά ενοίκια, τα οποία μάλιστα έχουν μειωθεί το τελευταίο διάστημα, η μικρότερη φορολογία και το σταθερό επενδυτικό περιβάλλον.
Όμως, εκτός από επιχειρηματίες μεταναστεύουν στη Βουλγαρία και ...συνταξιούχοι! Πράγματι, αρκετοί απ` αυτούς αγοράζουν μικρές κατοικίες με 20.000 έως 30.000 ευρώ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, νοικιάζουν την εδώ κατοικία τους, και με τη σύνταξη τους ζουν στη γειτονική χώρα, που έχει σαφώς μικρότερο κόστος ζωής!

Μετανάστες πρωθυπουργούς και υπουργούς, δεν δέχονται;

2 σχόλια:

  1. Οι Βούλγαροι πολιτικοί είναι "κορόιδα", γιατί δεν ξέρουν πώς γίνεται η ανάπτυξη.Δεν ρωτάνε και λίγο τους δικούς μας φωστήρες;
    10% στην Βουλγαρία η φορολογία των επιχειρήσεων, μέχρι 45% στην Ελλάδα και το τέρας της γραφειοκρατίας ακμαίο και άπληστο. 40-60% χαμηλότερο κόστος ζωής εκεί και γραφειοκρατία σχεδόν ανύπαρκτη.Θα μου πείτε, τώρα μας πιέζουν οι ξένοι και για να πάρουμε την 6η δόση δανείου,πρέπει να βάλουνε φόρους.Ωραία, και όταν δεν υπήρχαν οι ξένοι, ήταν αλλιώς τα πράγματα στην Ελλάδα ώστε να είναι ελκυστική στίς επενδύσεις; ΟΧΙ!.Επομένως γιά όλα φταίμε εμείς, που για να κάνουμε την δουλίτσα μας ή απο κομματικό φανατισμό, ψηφίζαμε όλους αυτούς τους αχαρακτήριστους πολιτικούς, που μας φτάσανε σ'αυτό το χάλι.Και τώρα δυστυχώς είναι πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΕΣ ΠΗΓΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ (ΕΦΟΡΙΑ, ΙΚΑ ΚΛΠ)...Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.