Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Το γλέντησαν με τους "Μωμόγερους" στον Άγιο Μάρκο

Κάθε χρόνο και καλύτερα! Την χορευτική εκδήλωση της πανήγυρης του Αγίου Μάρκου "οι Μωμόγεροι", διοργάνωσε στις 14 Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο του παλιού σχολείου, ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος "Νέα Ματσούκα".
Ο χώρος ήταν κατάμεστος από τους Αγιομαρκίτες και πολλούς φίλους, που μέσα στο υπέροχο καταπράσινο φυσικό περβάλλον και και με μάρτυρα το φωτεινό φεγγάρι γλέντησαν και διασκέδασαν μέχρι τις πρωινές ώρες.

 Το γλέντησαν όλοι μαζί, με τον Φόρη Απατσίδη στη λύρα τον Νίκο Χατζηδαυιτίδη στο Νταούλι, την ορχήστρα του Μπάμπη Ξανθόπουλου, Χάρη Ξενιτίδη, Γιάννη Θεοδωρίδη και Καρατζά Πέτρο στο Κλαρίνο επίσης και τους μικρούς καλλιτέχνες Χάρη Πιπερίδη και Λάζαρο Παρασκευόπουλο.
Παρόν στην εκδήλωση μας αυτή ήταν και ο Τριαντάφυλλος Πουρσανίδης ο οποίος με την παρουσία του στήριξε δυναμικά την προσπάθειά μας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο τ. Δήμαρχος Κιλκίς κ. Αναστάσιος Αμανατίδης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος κ. Λάζαρος Καραπαναγιωτίδης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Φύσκας κ. Γεώργιο Σταθιά, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δημήτριος Κυριακίδης και κ. Κωνσταντίνος Παπαδάκης καθώς και οι πολιτευταί κ. Θεόδωρος Πασσαλίδης και κ. Γεώργιος Γεωργαντάς.
Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου ξεκίνησε με τον χορό διπάτ και με το τραγούδι ¨Σοφίτσα μ’ έξ’ μ’ εβγαίνεις¨ που το τραγούδησε η Αγάπη Ανθοπούλου και το έπαιξε με την λύρα του ο μικρός Χάρης Πιπερίδης. Το τραγούδι αυτό αφιερώθηκε στον συγχωριανό μας ξακουστό Χορόζ (πετεινός στα τούρκικα), Ιωάννη Κορκοτίδη, που κατάγετο από τη Λαραχανή της Ματσούκας, και οι Τούρκοι της Λαραχανής τον ενθυμούντε ακόμα, διότι όταν το Ιούλιο του 2000 επισκεφθήκαμε την Λαραχανή οι Τούρκοι μιλούσανε για τον Χορόζ και για την προικισμένη με πολλά πετραδάκια φωνή του (έλεγε και η γυναίκα του η Σοφία), και το παράνομα του δηλώνει την ταλαντούχα φωνή του. Και από ότι λέγεται στο χωριό, επειδή ήταν το αγαπημένο του τραγούδι και οι στίχοι αυτού του τραγουδιού αναφέρονται σε περιοχές που είναι γύρω στην Λαραχανή, όπως Καρακαπάν απέναντι και Αρμαλού το Χαν’ δίπλα από την Λαραχανή, είμαστε βέβαιοι ότι ο Χορόζ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτού του τραγουδιού. Το τραγούδι αυτό είναι ερωτικό αλλά και συνθηματικό. Με αυτό ειδοποιούσαν τις κοπέλλες του χωριού για τον επικείμενο κίνδυνο αρπαγής των από Τούρκους.
Ο χοροδιδάσκαλος του χορευτικού, Θεόφιλος Πασχαλίδης, κάλεσε τους συγχωριανούς και φίλους να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του συλλόγου, να στείλουν τα παιδιά τους στο χορευτικό, να γυρίσουμε πίσω στην πλουτισμένη με αξίες παράδοση, να την καλλιεργήσουμε και να βρούμε τελικά τον σωστό βηματισμό και τον σωστό δρόμο για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.
Στη συνέχεια έγινε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς του Συλλόγου, που περιλάμβανε πολλά και πλούσια δώρα, που με την αγάπη τους προσφέρανε τα καταστήματα των συγχωριανών μας, ο Σύλλογος και καταστήματα φίλων του Συλλόγου, τα οποία και ιδιαίτερα ευχαριστούμε.
Επίσης θερμά ευχαριστούμε και όλους τους συγχωριανούς και φίλους καταστηματάρχες και επιχειρηματίες, χορηγούς του Συλλόγου μας, που με την οικονομική τους συνδρομή συνέβαλαν στην άριστη διοργάνωση του χορού και στην πλούσια λαχειοφόρο αγορά.
Στους χορηγούς και δωροθέτες του χορού το Δ.Σ εκφράζει την ευγνωμοσύνη του και τις θερμές του ευχαριστίες , ευχόμενο «Καλές δουλειές» και κάθε «Επιτυχία» στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.
Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τις γυναίκες, Αγάπη Ανθοπούλου, Παλάσα Γεωργιάδου, Φούλη Μιχαηλίδου, Βάντα Σπυρίδου και Δέσποινα Διαμαντίδου, και τους άνδρες, Δημήτριο Σαββίδη, Ηλία Σαββίδη και Χαράλαμπο Γεωργιάδη που συνέβαλαν στην προετοιμασία και στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.