Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Μ` απόλυτη επιτυχία οι εκδηλώσεις στη Νέα Σάντα

Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι τριήμερες Πολιτιστικές εκδηλώσεις ( 5,6,7 –Αυγούστου ), στη Νέα Σάντα, επ΄ευκαιρία της Πανηγύρης του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Ένας θεσμός, που ανάγεται, στα πρώτα χρόνια της εγκατάστασης των Ποντίων Προσφύγων από τη Σάντα Τραπεζούντας του Πόντου (1925 ), στη Νέα Σάντα Κιλκίς και συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας, από το Σύλλογο Ποντίων Νέας Σάντας.

Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεών, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Α. Πουνερίδης, στο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και τους
συντελεστές των εκδηλώσεων, τόνισε την απόλυτη ανάγκη της συμμετοχής και βοήθειας, των πολιτών, προς τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, που είναι οι θεματοφύλακες της Ιστορίας, Πολιτισμού, Ηθών, Εθίμων και Παραδόσεων, της Πατρίδας μας, για να μην αδρανοποιηθούν και κλείσουν, εξ΄αιτίας της μεγάληςοικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας και της έλλειψης πόρων από αυτήν.
Ακολούθως ο Σύλλογος, δια του Προέδρου του, τίμησε την κ. Φρειδερίκη Τσαχουρίδου- Χατζηαποστόλου, πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Νέας Σάντας, για την μεγάλη προσφορά της, στον Σύλλογο
Στη συνέχεια οι Σύλλογοι, Καμπάνη, Μανδρών, Μονολόφου, Γυναικών Παντελεήμονα και Νέας Σάντας και ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Σάντας, παρουσίασαν με μοναδικό τρόπο, Παραδοσιακούς χορούς Μακεδονίας, Θράκης, Κρήτης, Πόντου και σύγχρονους χορούς αντίστοιχα.
Τη δεύτερη μέρα παρουσιάστηκαν, τα τέσσερα χορευτικά του Συλλόγου Ποντίων
Νέας Σάντας, από τους χοροδιδασκάλους Τάσο Πουλχαρίδη, Ανέστη Γιαννάκη και
Θεονύμφη Μακράκη, το τμήμα εκμάθησης Ποντιακής Λύρας, με τον δάσκαλό τους
Άλκη Μαυροκεφαλίδη και δρώμενο που παρουσίαζε, μια καθημερινή μέρα των γυναικών της Σαντάς του Πόντου στα Παρχάρια.
Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήραν διαδοχικά, οι Γιώτης Γαβριηλίδης, Λάμπης Παυλίδης και Γιάννης Μαυρόπουλος στο τραγούδι και Δημήτριος Πιπερίδης,
Άλκης Μαυροκεφαλίδης, Θεόφιλος Ασλανίδης και Άκης Τσιρκινίδης στη λύρα,
διασκεδάζοντας τους καλεσμένους μέχρι τις πρωϊνες ώρες.
Την έναρξη της 3ης μέρας, έκανε ο παλαίμαχος Σανταίος τραγουδιστής
Χαράλαμπος Εφραιμίδης με Παραδοσιακά Σανταίϊκα τραγούδια και η εκδήλωση
συνεχίστηκε με τους Γιώργο Σιδηρόπουλο, Λάμπη Παυλίδη, Παρασκευά Λαβασά, Βασίλη Τοπαλίδη και Θεόφιλο Ασλανίδη στο τραγούδι, Άλκη Μαυροκεφαλίδη,
Άκη Τσιρκινίδη και Θεόφιλο Ασλανίδη στη λύρα και τους βετεράνους του κλαρίνου
Κώστα Σιώπη και Γιώργο Ιακωβίδη μέχρι το πρωϊ.
Τις εκδηλώσεις του Συλλόγου τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς, Χριστόφορος Πιπερίδης και Μιχάλης Αναστασιάδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κιλκίς, Κώστας Ζώτος, Παναγιώτα Μαρινίδου, Γιώργος Θεοδωρίδης και Κώστας Γιαννόπουλος, οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, Νίκος Χωλίδης Νέας Σάντας, Σταύρος Κατσικάρης Πεδινού και Κώστας Αϊβαλιώτης Γαλλικού, ο πρώην Βουλευτής Κιλκίς Θόδωρος Πασσαλίδης ο εκπρόσωπος της 71ης Α \ Μ Ταξιαρχίας Ο ΠΟΝΤΟΣ Στέργιος Βασιλόπουλος, η Γ.Γ της Π.Ο.Π.Σ και Πρόεδρος του Συλλόγου Σανταίων Θεσσαλονίκης Η ΕΠΤΑΚΩΜΟΣ ΣΑΝΤΑ Βικτωρία Σαββίδου και πολλοί Πρόεδροι Συλλόγων του Κιλκίς και Θεσσαλονίκης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.