Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Επιστολή Χ. Γκουντενούδη προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δι-κτύων κ. Ραγκούση με θέμα την ολοκλήρωση της ΠΑΘΕ στο τμήμα Κλειδί-Πολύκαστρο Εύχωνοι

"Κύριε Υπουργέ
Από τις 05/10/2007 εστάλη από το Υπουργείο σας (τότε ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε) προς δημοσίευση, η Περίληψη Προκήρυξης Δημοπρασίας της Μελέτης για το τμήμα ΚΛΕΙΔΙ – ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ – ΕΥΖΩΝΟΙ της ΠΑΘΕ.  Έκτοτε η υπόθεση παραμένει στάσιμη με όλα τα εξ αυτής αποτελέσματα να είναι δυσμενή για την περιοχή αλλά και για τη χώρα γενικότερα.

Πέραν της υποβαθμισμένης εικόνας που εμφανίζεται στους επισκέπτες της χώρας με την είσοδό τους σε ελληνικό έδαφος, υπάρχει η αδιαμφισβήτητη δυσχέρεια στην οδική διέξοδο προς την Ευρώπη, των παραγωγικών επιτευγμάτων της οικονομικής δραστηριότητας της Β. Ελλάδας. Ένας τομέας που στις σημερινές συνθήκες επιδίωξης της εξωστρέφειας, κρίνεται εξαιρετικά πολύτιμος.
Στις παραπάνω δυσχέρειες έρχεται να προστεθεί και μία άλλη οδυνηρή παράμετρος η κακή κατάσταση της οδού και η έλλειψη διαχωριστικής νησίδας, αυξάνουν δραματικά τα τροχαία δυστυχήματα με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύνεκρες μετωπικές συγκρούσεις. Τελευταίο οδυνηρό κρούσμα η προ ολίγων ημερών μετωπική σύγκρουση επί της ΠΑΘΕ κοντά στο Πολύκαστρο με θανατηφόρο απολογισμό τεσσάρων νεκρών.
Κύριε Υπουργέ
Οι παραπάνω λόγοι αποτελούν τμήμα μόνο της μεγάλης σημασίας κατασκευής του τμήματος ΚΛΕΙΔΙ – ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ – ΕΥΖΩΝΟΙ της βασικής οδικής αρτηρίας της χώρας. Επειδή γνωρίζετε ότι η σημασία του έργου ξεπερνά κατά πολύ την εξυπηρέτηση τοπικών αναγκών, παρακαλούμε για τις ενέργειες ώστε να αποπερατωθεί το συντομότερο αυτή η εθνικής εμβέλειας κατασκευή'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.