Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ζητούν παράταση 30 ετών για ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων

Σε ειδική σύσκεψη που συγκάλεσε το Επιμελητήριο Καβάλας, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλος Τονικίδης. Η σύσκεψη είχε ως αντικείμενο την επιμήκυνση του χρόνου για την ρύθμιση των οφειλών προς τις Τράπεζες, των 20.000 περίπου επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους παραμεθόριους και πυροπαθείς νομούς της χώρας.
Το ζήτημα αφορά στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Πιερίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Ηλείας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Εύβοιας, Λέσβου, Χίου και Σάμου.
Για τις επιχειρήσεις των νομών αυτών από το 2006 μέχρι το 2010, το Ελληνικό Δημόσιο είχε παράσχει εγγυήσεις προς τις Τράπεζες ύψους περίπου 7 δις Ευρώ.
Στη σύσκεψη της Καβάλας συμμετείχαν οι Πρόεδροι των 15 από τα 24 προαναφερθέντα Επιμελητήρια. Όσοι Πρόεδροι απουσίαζαν, έλαβαν άμεσα γνώση των θεμάτων που συζητήθηκαν και οι αποφάσεις και προτάσεις της σύσκεψης ήταν ομόφωνες.
Απ’ όλους τους ομιλητές τέθηκε το δεδομένο ότι οι προαναφερθείσες επιχειρήσεις των 24 νομών λόγω της μεγάλης κρίσης που εν τω μεταξύ μεσολάβησε, σήμερα βρίσκονται σε δυσχερέστερη σχέση από ότι όταν ξεκίνησε η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Για το λόγο αυτό τα 24 Επιμελητήρια ζητούν παράταση του χρόνου ρύθμισης των οφειλών τους για 30 έτη, με παράλληλη την κατά το δυνατόν μείωση του επιτοκίου.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κατά την τοποθέτησή του έθεσε ως επιπρόσθετο και το συναφές ζήτημα της αποπληρωμής και ρύθμισης των δανείων που έλαβαν διάφορες επιχειρήσεις από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, το γνωστό Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε.
Οι προτάσεις της σύσκεψης της Καβάλας έχουν τεθεί υπόψη των βουλευτών των 24 νομών, από τους οποίους ζητείται κάθε δυνατή υποστήριξη στα φλέγοντα ζητήματα του επιχειρηματικού κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.