Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Δήλωση Κιλτίδη για τον υγειονομικό χάρτη


Σε δήλωση για την επιχειρούμενη συγκρότηση του υγειονομικού χάρτη της χώρας, προέβη ο βουλευτής Κιλκίς κ. Κώστας Κιλτίδης: «Θα ήθελα, κατά τον κατηγορηματικότερο τρόπο, να ξεκαθαρίσω τη στάση μου, για τον αποκαλούμενο διάλογο περί του υγειονομικού χάρτη. Αγωνίσθηκα με γνώση και τεκμηρίωση επί σειρά ετών για τα υγειονομικά ζητήματα του Νομού μας. Όταν στην κυβέρνηση συμμετείχα ως Υφυπουργός, κατηγόρησα δημόσια τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας για το ότι δεν κατανοούσε τα αυτονόητα. Η ολιγωρία τού τότε, συσσωρευμένη στο σήμερα, οδηγεί τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε κατάρρευση. Έχω κάνει επανειλημμένως παρεμβάσεις χωρίς λαϊκισμούς για την σωστή λειτουργία των υπαρχουσών υγειονομικών δομών και τη δημιουργία καταρχάς ενός μικρού Κέντρου Υγείας στα Κρούσσια. Για την τρίτη πτέρυγα του Νοσοκομείου Κιλκίς έχω εξαντλήσει κάθε παρότρυνση, πίεση και στήριξη για τη λειτουργία της, από τριετίας.
Οι αρμόδιοι ή δεν θέλουν ή δεν μπορούν. Εάν δεν βρισκόμουν υποχρεωτικώς εκτός Κιλκίς, έστω και καταχρηστικά, θα ήμουν όπως πάντα παρών και στις τελευταίες συσκέψεις.
Δεν απαξιώνω, στο βαθμό που μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου, ποτέ τον διάλογο. Για μένα έχει εξαντληθεί. Ο καθένας κατά τις ευθύνες του. Η οργή των συμπολιτών μας είναι δικαιολογημένη. Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Περισσότερα και ουσιαστικότερα στη Βουλή».
Σημείωση: Την Τρίτη 22/3/2011  στις 6:30  το απόγευμα θα συζητηθεί επίκαιρη ερώτηση, σχετική με τη λειτουργία των υγειονομικών δομών στην περιφέρεια και στο νομό μας, που εκκρεμούσε επί δίμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.