Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Νέα Νηπιαγωγεία στο Δήμο Κιλκίς

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011 πραγματοποιήθηκε η διοικητική παραλαβή του νέου υπερσύγχρονου και “πράσινου” νηπιαγωγείου Νέου Αγιονερίου από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. Η παράδοση έγινε παρουσία του Προϊσταμένου της Δ/νσης Κατασκευών Έργων του ΟΣΚ, της αναδόχου εταιρείας, του αντιδημάρχου Πικρολίμνης κ. Τσινικόρη Γρηγόρη και μελών της οικείας Σχολικής Επιτροπής.
Το έργο ανήκει στην εργολαβία “Νηπιαγωγείο Ελευθερούπολης νομού Καβάλας, Νηπιαγωγείο Νέου Αγιονερίου νομού Κιλκίς και 16ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων Σερρών με τη μέθοδο της προκατασκευής”, συνολικού προϋπολογισμού 2.310.000 εκατ. ευρώ.
Η μελέτη και η επίβλεψη του έργου έγινε από τον ΟΣΚ, ενώ την κατασκευή του ανέλαβε ως ανάδοχος εταιρεία η “Πρεκονστρούκτα” που εδρεύει στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου του νομού Κιλκίς. Η ημερομηνία των εγκαινίων θα οριστεί από τον Οργανισμό μετά από συνεννόηση με το Δήμο Κιλκίς, το Υπουργείο Παιδείας και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες κατασκευής του 2/θέσιου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ν. Αγιονερίου, δυναμικότητας 50 παιδιών, ξεκίνησε το 2010 μετά από ενέργειες της τότε Νομαρχίας Κιλκίς και του Δήμου Πικρολίμνης.
Το κτίριο είναι περιφραγμένο, διαθέτει δύο αίθουσες διδασκαλίας, έναν χώρο ύπνου, αίθουσα για τους δασκάλους, κουζίνα, αύλειο χώρο με παιδική χαρά και χλωροτάπητα, τουαλέτες και τουαλέτες για ΑΜΕΑ, εγκατεστημένο εξοπλισμό (πίνακες, ντουλάπες) και μέσα πυροπροστασίας.
Η καινοτομία του έγκειται στο γεγονός ότι στη στέγη του έχει εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά συστήματα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έως 5,1 Kwh, η λειτουργία των οποίων θα επιτρέπει την ενεργειακή αυτονομία του κτιρίου.
Σημαντικές όμως εξελίξεις σημειώνονται, και σήμερα, στο θέμα της σχολικής στέγης στο Δήμο Κιλκίς, καθώς στις 29 Μαρτίου 2011 δημοπρατούνται, κατόπιν και των ενεργειών της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων, τρία ακόμη νέα 2/θέσια “πράσινα” ολοήμερα νηπιαγωγεία, σε Ευκαρπία, Γαλλικό και Μυριόφυτο με τη μέθοδο της προκατασκευής. Τα σχολεία του Δήμου Κιλκίς συμπεριλαμβάνονται στην ίδια δημοπρασία μαζί με αυτό του ολοήμερου Νηπιαγωγείου στο 8ο Δ.Σ. Γιαννιτσών νομού Πέλλας, συνολικού προϋπολογισμού 3.120.000 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.