Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς για τις υγειονομικές δομές στο ν. Κιλκίς


Την Παρασκευή 18/03/2011 πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, σύσκεψη πολιτικών και διοικητικών παραγόντων του νομού Κιλκίς, προκειμένου να αναζητηθούν οι καλύτερες δυνατές προτάσεις για τη λειτουργία των υγειονομικών δομών στο νομό μας, στα πλαίσια του επικείμενου διαλόγου για τη διαμόρφωση του νέου υγειονομικού χάρτη της χώρας, καθώς και για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων και πρωτοβουλιών για την άμεση βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο νομό, με μοναδικό γνώμονα την καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του νομού Κιλκίς.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρήστος Γκουντενούδης, και σ’ αυτήν συμμετείχαν, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Παραστατίδης και Γιώργος Φλωρίδης, ο δήμαρχος Παιονίας, Θανάσης Λαπόρδας, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς, Κώστας Παπαδόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Παύλος Θωμαΐδης, Ανδρέας Βεργίδης και Χρήστος Ανθρακίδης, οι διοικητές των νοσοκομείων, του Κιλκίς, Αλέξανδρος Χατζηκρανιώτης, και της Γουμένισσας, Μιχάλης Αρκούδας, ο αναπληρωτής διευθυντής του Κ.Υ. Πολυκάστρου, Γιώργος Περπερίδης και η διευθύντρια του Κ.Υ. Δροσάτου, Λουντμίλα Σαπανίδου, ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κώστας Κιλτίδης, απέστειλε δήλωση για τα ζητήματα υγείας του νομού, η οποία κοινοποιήθηκε και στον τοπικό Τύπο.
Πολιτικοί και διοικητικοί παράγοντες, συμφώνησαν πως είναι ανάγκη να υπάρξουν άμεσα μέτρα για την βελτίωση της λειτουργίας των δύο νοσοκομείων και κέντρων υγείας του νομού, καθώς και να ενισχυθούν σε προσωπικό και εξοπλισμό οι υπάρχουσες δομές υγείας του νομού.
Όσον αφορά το διάλογο που θα ξεκινήσει το υπουργείο Υγείας, για τη διαμόρφωση του νέου υγειονομικού χάρτη της χώρας, συμφωνήθηκε πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες του νομού να παρουσιάσουν ενιαία θέση στο Υπουργείο, η οποία συνοψίζεται: στη λειτουργία του νοσοκομείου Κιλκίς, έχοντας στην ευθύνη του και το κέντρο υγείας Δροσάτου και στη λειτουργία του νοσοκομείου Γουμένισσας με την ευθύνη και του κέντρου υγείας Πολυκάστρου. Για όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες του νομού θα προταθεί να υπάρχει ενιαία διοικητική δομή, με έναν διοικητή και διοικητικό συμβούλιο, αντί των δυο που υφίστανται σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.