Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ο Βοτανικός Κήπος στα Κρούσια χρειάζεται εθελοντική βοήθεια

 Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της επιτροπής περιβάλλοντος της Κοινωνίας Πολιτών Κιλκίς και της Διεύθυνσης του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου, με επικεφαλής την κ. Μαλούπα Ελένη, συζητήθηκε η πρόταση της Γ.Σ της ΚΠΚ για εθελοντική βοήθεια, την περίοδο της άνοιξης στον Βοτανικό Κήπο στα Κρούσσια. 

          Ως γνωστό ο Βοτανικός Κήπος ακόμη παραμένει χωρίς θεσμικό πλαίσιο και χωρίς σταθερή χρηματοδότηση από το κράτος ως όφειλε από τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Για τους παραπάνω λόγους παραμένει χωρίς προσωπικό ( ένας εργαζόμενος στον κήπο και ένας διοικητικός υπάλληλος στο κέντρο έρευνας στην Θέρμη Θεσσαλονίκης). Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι υπ’ αυτές τις συνθήκες είναι ανθρωπίνως αδύνατο να συντηρηθούν τα 300 στρέμματα του κήπου με τις υποδομές του, πολύ περισσότερο κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες.
          Έτσι προέκυψε η ανάγκη βοήθειας στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο και η Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει τα μέλη, τους φίλους της και οποιοδήποτε πολίτη θελήσει, να προσφέρουν εθελοντική εργασία για την συντήρηση του κήπου. Η έναρξη των εργασιών θα ξεκινήσει μετά τις 15 Μαρτίου και θα ανακοινώνονται έγκαιρα οι ημερομηνίες. Οι εργασίες θα γίνονται κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, θα διαρκέσουν δε μέχρι τον Μάϊο. Η κορύφωση των εργασιών θα γίνει την πρωτομαγιά στον χώρο του Κήπου με μια σχετική εκδήλωση διαφήμισής του. Επίσης η ΚΠΚ θα συμμετάσχει στο εορτασμό των δέκα χρόνων ύπαρξής του τον προσεχή Ιούνιο.
          Καλούμε λοιπόν όσους μπορούν να βοηθήσουν, να επικοινωνήσουν μαζί μας για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών μας το συντομότερο δυνατό.
          Η ανακοίνωση αυτή είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα της ΚΠΚ  www.kpk.gr και μπορείτε να στείλετε το μήνυμά σας και τα στοιχεία σας στον χώρο των σχολίων.
          Ή μπορείτε να στείλετε e-mail στην διεύθυνση info@kpk.gr και fax στο 23410-22164.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.