Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Κιλκίς και Παιονίας

Σύμφωνα με απόφαση του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Ταφύλλη, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Κιλκίς και Παιονίας. Η απόφαση ανακοινώθηκε σήμερα, Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, το απόγευμα.


Τα Νέα του Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς (8/1/2019)

Δελτίο τύπου Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς 
Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, ο Σύλλογος προγραμματίζει ημερήσια εξόρμηση στα Πιέρια όρη με ανάβαση στην κορυφή Σαλταπίδα (1.950μ.). Η αφετηρία της ανάβασης θα είναι η βάση του χιονοδρομικού κέντρου Ελατοχωρίου (1.400μ.).

Η οδική ασφάλεια στην Κεντρική Μακεδονία (Εκτός Θεσσαλονίκης) τον Δεκέμβριο 2018

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Δεκέμβριο του έτους 2018, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά - αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Η εγκληματικότητα στην Κεντρική Μακεδονία (πλην Θεσσαλονίκης) τον Δεκέμβριο 2018

Κατά τη διάρκεια του μήνα Δεκεμβρίου του 2018, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά 482 άτομα και ειδικότερα:

Οι προβληματισμοί για το μέλλον της Θεσσαλονίκης ευνοούν και το Κιλκίς

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Μια υποψηφιότητα για τον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης και το πρόγραμμά της φαίνεται ότι “αγγίζουν” και το Κιλκίς. Η Δημοτική Κίνηση Θεσσαλονίκης “Υψίπολις” και ο υποψήφιός της Γρηγόρης Ζαρωτιάδης φαίνεται ότι θα συμπαρασύρουν στη δίνη της πολιτικής ατζέντας τους και την ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς. 

Κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή της Έλλης Φρεγγίδου με τίτλο «Παύση τετάρτου»

Στα τέλη Νοέμβρη κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία η νέα ποιητική συλλογή της κιλκισιώτισσας ψυχολόγου και ποιήτριας Έλλης Φρεγγίδου από τις εκδόσεις Κέδρος, με τίτλο «Παύση τετάρτου». Η συλλογή, τρίτη κατά σειρά για την ποιήτρια, έχει κατακτήσει το Α’ Βραβείο του 21ου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας ΤΕΧΝΗ του Κιλκίς.

ΥΠΟΙΚ: Σε 1.659.452 δικαιούχους-νοικοκυριά το κοινωνικό μέρισμα του 2018

Δελτίο τύπου Υπουργείου Οικονομικών & Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση
Κοινωνικής Ασφάλισης
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου η δεύτερη καταβολή του κοινωνικού μερίσματος 2018 σε 196.099 δικαιούχους-νοικοκυριά (που αντιστοιχούν σε 456.835 ωφελούμενους) συνολικού ύψους 92.610.125 ευρώ. Συνολικά, το κοινωνικό μέρισμα του 2018 έλαβαν 1.659.452 δικαιούχοι-νοικοκυριά (που αντιστοιχούν σε 3.708.719 ωφελούμενους) συνολικού ύψους 768.739.375.

Βέροια: Τελετή βράβευσης Πανελληνιονικών


Συνελήφθη 67χρονος στους Ευζώνους, για καταδικαστικές σε βάρος του αποφάσεις

Συνελήφθη χθες (7 Ιανουαρίου 2019) το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, 67χρονος ημεδαπός, καθώς κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στους Ευζώνους, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 ετών και χρηματική ποινή 16.000 ευρώ για παράβαση άμεσης συνέργειας σε παράνομη μεταφορά προσώπων χωρίς τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία (8/1/2019)

Λόγω χιονόπτωσης - παγετού απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στα εξής οδικά σημεία:
· Κιλκίς:
από το 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γουμένισσας – Λιβαδίων
επαρχιακό οδικό δίκτυο Φανού - Σκρά
επαρχιακές οδοί του πρώην Δήμου Πικρολίμνης
εντός των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Κιλκίς, καθώς και της πόλης του Κιλκίς εκτός των κεντρικών οδών
Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις εξόδους των Δημοτικών Διαμερισμάτων Παλαιού και Νέου Αγιονερίου προς το Νομό Θεσσαλονίκης

Γίνε μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού



Τι περιμένουμε μέχρι τα τέλη του Γενάρη από Αθήνα και Σκόπια


Υπογράφουν:
Τσαούση Γεωργία-Χριστίνα και
Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς *
Σε λίγες μέρες η ελληνική Βουλή θα κληθεί να κυρώσει την – από πολλούς χαρακτηρισθείσα “ετεροβαρή” – Συμφωνία των Πρεσπών. Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει στη Βουλή της γείτονος χώρας η συζήτηση σε επίπεδο Ολομέλειας και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι, στόχος είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας έως την Τρίτη 15 Ιανουαρίου. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η επίτευξη πλειοψηφίας 2/3 των εδρών, δηλαδή οι 80 από τους 120 βουλευτές.

Κλειστά και την Τετάρτη τα σχολεία στον δήμο Κιλκίς

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς δε θα λειτουργήσουν και αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

ΤΕΧΝΗ Κιλκίς: Αναβάλλεται η προβολή της ταινίας “Τα παράπονα στον Δήμαρχο”

Η προγραμματισμένη προβολή της ταινίας  “ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ” για την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, αναβάλλεται λόγω κακοκαιρίας.  Η νέα ημερομηνία προβολής θα ανακοινωθεί σύντομα.

Kinesis-Gym: Ας μιλήσουμε λίγο για ομαδικά προγράμματα άθλησης (Group Training)

Ανακοίνωση Kinesis-Gym Kilkis
Από Aerial Yoga μέχρι CrossFit, από Zumba μέχρι TRX, από LesMills BODYPUMP μέχρι Indoor Cycling και LesMills BODYBALANCE  (Yoga -Pilates-Tai Chi) μέχρι Dance Aerobic, οι προτάσεις πολλές, η επιλογή δική σου. 

Οι Έφεδροι Αξιωματικοί νομού Κιλκίς, κόβουν την βασιλόπιτά τους


Κιλτίδης: "Εγκληματούν όσοι διακηρύττουν κόμματα και κομματίδια για δήθεν σωτηρία της Μακεδονίας"

Tου Κώστα Κιλτίδη
«Η μνήμη πληγωμένη σέρνεται και η ιστορία ατιμάζεται και κάνουμε το αύριο σαν αύριο να μη μοιάζει», όπως θα αποτύπωνε η εξαίρετη ποιήτρια Φωτεινή Φωτιάδου. Η ατιμωτική και στην κυριολεξία προδοτική (προ-δίδω) συμφωνία των Πρεσπών εμπλέκει το Ελλαδικό κράτος σε πιθανές περιπέτειες γεωστρατηγικών ανακατατάξεων.