Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Η ψυχολόγος-ποιήτρια Έλλη Φρεγγίδου στο 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς

Γράφει η Σοφία Γ. Μεσίγκου*
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της ψυχολόγου-ποιήτριας Έλλης Φρεγγίδου με την ομάδα μαθητών/τριών της Λέσχης Ανάγνωσης του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο των συναντήσεων που κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα στο σχολείο μας.

Η κ. Έλλη Φρεγγίδου, αφού μίλησε στα παιδιά για το επιστημονικό και ποιητικό της έργο, άκουσε την ανάγνωση ποιημάτων της από τους μαθητές μας και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις τους. Οι μαθητές μας κυριολεκτικά τη «βομβάρδισαν» με ερωτήσεις που αφορούσαν τον τρόπο έκδοσης βιβλίων, την πηγή της έμπνευσης και, μάλιστα, η ίδια δήλωσε πως ορισμένες από αυτές ήταν ερωτήσεις που δεν είχε ξαναδεχτεί, γεγονός που έδωσε κίνητρο στα παιδιά και για περισσότερες ερωτήσεις. Από τη συζήτηση δεν έλειψε και το ζήτημα της διδασκαλίας της Λογοτεχνίας στο σχολείο.

Στη συνέχεια η κ. Έλλη Φρεγγίδου δώρισε σε όλα τα παιδιά από ένα αντίγραφο της πρώτης ποιητικής της συλλογής με τίτλο: «Από στέγη σε στέγη» και υπέγραψε τα βιβλία των μαθητών μας. Επιπλέον δώρισε τις ποιητικές της συλλογές στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας και αντίτυπα σε καθηγητές και στην υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Μεσίγκου Σοφία.

Η συνάντηση ήταν απόλυτα επιτυχής και ενθουσίασε τους μαθητές μας. Η άποψη που διατύπωσε η κ. Έλλη Φρεγγίδου πως: « Το ποίημα γεννιέται μέσα στον καθένα όταν το διαβάζει» έδωσε στα παιδιά με τον καλύτερο τρόπο την ερμηνεία των θεωριών πρόσληψης που μας απασχολούν κατά την ανάγνωση στο πλαίσιο λειτουργίας της Λέσχης Ανάγνωσης.

Ως υπεύθυνη του προγράμματος θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την κ. Έλλη Φρεγγίδου για την τόσο ουσιαστική παρουσία της στο σχολείο μας και να της ευχηθώ να συνεχίσει με την ίδια ζέση το έργο της.

* Σοφία Γ. Μεσίγκου

Φιλόλογος 2ου ΓΕ.Λ. Κιλκίς
Προπτυχιακή φοιτήτρια Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ
Γ.Γραμματέας Συνδέσμου Φιλολόγων Κιλκίς «Π. Μουλλάς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.