Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Ρεσιτάλ τραγουδιών «Μόνο για την Αγάπη…» στο μνημείο της Ροτόντας



Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Θεματική Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν το ρεσιτάλ τραγουδιών «Μόνο για την Αγάπη…» του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή στο μνημείο της Ροτόντας  την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 και ώρα: 21:00.

Ερμηνευτές:
Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου και Θοδωρής Βουτσικάκης

Τσέλο: Στέλλα Τέμπρελη 


στο πιάνο ο συνθέτης

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής, με τη μελωδική του γραφή, το λυρισμό και την ευαισθησία του και με υλικό διαμάντια της ελληνικής ποίησης δημιουργεί μία υποβλητική ατμόσφαιρα, ένα παιχνίδι ίσκιων και ψιθύρων από τη μία, αλλά και συναισθηματικών κορυφώσεων και εκρήξεων πάθους από την άλλη. Η ποιητική γραφή ξεκλειδώνεται με τους ήχους της μουσικής και επανέρχεται στο σήμερα εκφράζοντας για ακόμα μία φορά τη δίψα για ελπίδα, έρωτα κι αγάπη.

Βασικοί πρωταγωνιστές είναι ο Κώστας Γ. Καρυωτάκης, η Μαρία Πολυδούρη, ο Ναπολέων Λαπαθιώτης αλλά και ποιητές των τελευταίων δεκαετιών όπως ο Νίκος Αλέξης Ασλάνογλου και ο Μιχάλης Γκανάς. Διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες, διαφορετικοί κόσμοι που τους ενώνει όμως μία κοινή μοίρα και ο ρομαντισμός σε μία εποχή αδιεξόδων. Ωστόσο η αγάπη είναι το κρησφύγετο, η θεραπεία και η λύτρωση αυτών των δημιουργών. Η δύναμη της αγάπης είναι και το μήνυμα αυτής της μουσικής παράστασης.

Δύο εξαιρετικοί τραγουδιστές, δύο μοναδικά αισθαντικές και βελούδινες φωνές, οι Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου και ο Θοδωρής Βουτσικάκης θα είναι οι δύο ερμηνευτές της παρουσίασης των τραγουδιών, των μελοποιημένων ποιημάτων του Δ. Μαραμή.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ – ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΑΜΗ (ΣΥΝΘΕΤΗ)
Ο Δημήτρης Μαραμής σπούδασε πιάνο και σύνθεση στο Royal Welsh College of Music & Drama στη Βρετανία. Έχει συνεργαστεί με πολιτιστικούς θεσμούς όπως: Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνικό Θέατρο, Κ.Θ.Β.Ε., Καμεράτα, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών & Θεσσαλονίκης, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών (Ελληνικό Σχέδιο), κ.α. Έχει παρουσιάσει το έργο του στο εξωτερικό: Η.Π.Α., Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία, Ελβετία και θα παρουσιάσει νέα έργα στο Βέλγιο (Βρυξέλλες) και Λουξεμβούργο το 2017. 

Έχει κυκλοφορήσει οχτώ προσωπικούς δίσκους: Τα Σονέτα του Σκοτεινού Έρωτα, Κυριακές μες στο Χειμώνα, Σκοτεινός Έρωτας, Σκηνές από Βουβή Ταινία, Ταγκό για Τρεις, Ay Amor, Αισθηματική Ηλικία και ο Μαγικός κόσμος του Φεδερίκο. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με τους Μάριο Φραγκούλη, Μαρία Φαραντούρη, Ζαχαρία Καρούνη, Θοδωρή Βουτσικάκη και άλλους. Έχει γράψει μουσική για σαράντα θεατρικές παραστάσεις ως τώρα, για κινηματογράφο και για εκπαιδευτική τηλεόραση. Έχει βραβευτεί για τη θεατρική μουσική που συνέθεσε στην παράσταση Ερωτόκριτος το 2011 σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝστο 2310 589172/ Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας

OI ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΟΤΟΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ 20' ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ- ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.